2024.gada 19. marts

Jāzeps

Kādā nozarē iespējams nakts darbs?

Kādā nozarē iespējams nakts darbs?

Liela daļa cilvēku strādā piecas dienas nedēļā no plkst. 9.00 līdz 17.00 un sestdien, svētdien atpūšas. Tas, protams, ir ērti, lai pavadītu brīvo laiku kopā ar citiem cilvēkiem, kuriem ir tāds pats darba grafiks, taču tas nav vienīgais variants, kā plānot savu dzīvi. Dažādu iemeslu dēļ piemērots var būt tieši darbs naktīs – piemēram, ja dienas laiks jums ir jāvelta kaut kam citam, ja vēlaties savienot divus darbus vai ja vienkārši esat cilvēks, kurš nakts laikā jūtas daudz labāk nekā dienā. Lai arī kāda iemesla dēļ jūs interesē šāds darba grafiks, ir jāsaprot, kādās sfērās nakts darbs tiek piedāvāts.

Pirmkārt, tas noteikti ir darbs ražošanā. Sākot no svaigi ceptām bulciņām un beidzot ar roku dezinfekcijas aparātiem – gandrīz viss, kas tiek ražots, var tikt ražots arī naktī, lai no rīta to jau varētu piegādāt nepieciešamajās vietās!

Otrkārt, arī loģistikā ir iespējams atrast darbu nakts stundās. Taču tas uzreiz nenozīmē automašīnas vadīšanu tumsā – loģistikas nozarē nepieciešami arī pasūtījumu komplektētāji un plānotāji, kas nakts laikā sagatavo visus sūtījumus vai arī pieņem tos. Šeit varētu pieskaitīt arī darbu kādā noliktavā, kur arī visbiežāk iespējams strādāt naktī.

Treškārt, protams, ir apsardzes firmas. Šis darbs gan ir gana specifisks un ne visiem piemērots, taču tā noteikti nav slikta alternatīva, ja tiešām varat naktī neaizmigt pat tad, ja nekas interesants nenotiek un jūsu vienīgais pienākums ir palikt nomodā.

Ceturtkārt, dinamiskāks darbs naktī noteikti ir taksometru vadītājiem. Arī šim darbam ir savi trūkumi, jo nav garantēti stabili ienākumi, taču mūsdienu taksometru servisi piedāvā patiešām elastīgus noteikumus, lai teju ikviens brīvajā laikā (īpaši nedēļas nogaļu naktīs) varētu nopelnīt kā taksometra vadītājs.

Piektkārt, viesnīcu sektors. Viesnīcās vienmēr ir nepieciešami darbinieki, kas nakts vidū spēj palīdzēt saviem klientiem. Mazākās viesnīcās ir viens nakts portjē, kurš vajadzības gadījumā gan ierādīs jums istabiņu, gan uztaisīs sviestmaizi nakts vidū, bet lielākās viesnīcās ir vairāki nakts darbinieki – administrators, apkopējs, pavārs un dažkārt pat bārmenis.