2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kā iekārtot darba vietu viesistabā?

Kā iekārtot darba vietu viesistabā?

Arvien vairāk cilvēku ikdienā izvēlas strādāt mājās, tādējādi rodas vajadzība iekārtot mājās darba vietu. Tā kā lielai daļai cilvēku nav papildu telpu, ko veltīt darba vietai, rodas daudz un dažādas pārdomas, kā to realizēt. Šajā gadījumā jāsaprot, ka nav nepieciešama atsevišķa telpa, lai izveidotu modernu un funkcionālu darba vietu.
Viens no veidiem, kā cilvēki izvēlas ierīkot darba vietu, ir izvietot to dzīvojamajās telpās. Lūk, daži veidi, kā iekārtot darba vietu viesistabā:

Izvēlieties konsoles galdu
Konsoles galds, ko tradicionāli izmanto pie dīvāna vai sienas, ir paredzēts mazām telpām - tas ir mazāks pēc izmēriem, bet ne pēc funkcionalitātes. Šāda veida galdi, lai gan sākumā šķiet sliktākā izvēle, patiesībā ir ērti un speciāli paredzēti tiem, kam nepieciešams dzīvojamā platībā izveidot darba vietu.
Padoms – lai strādāšana būtu ērtāka, izvēlieties konsoles galdu ar atvērtu apakšu. Turklāt, lai konsoles galds pildītu savu pamata funkciju jeb aizņemtu pēc iespējas mazāk vietas, novietojiet to tieši aiz dīvāna vai pie sienas.

Izmantojiet plauktu kā darba vietu
Ja Jūsu viesistaba ir diezgan piepildīta ar mēbelēm un dažādiem aksesuāriem vai tā gluži vienkārši ir maza, arī sienas plaukts var nodrošināt Jums vietu, kas nepieciešama darba veikšanai. Jums atliek vien pievienot krēslu un iekārtot plauktu tā, kā nepieciešams darbam – papildināt ar datoru, biroja materiāliem un dažādiem citiem aksesuāriem. Tādējādi varat izveidot gan organizētu, gan tajā pat laikā modernu un funkcionālu darba vietu, kuru, ja būs nepieciešams, jebkurā mirklī varēsiet pārvietot citur.

Izmantojiet brīvo laukumu
Neizmantots laukums, kā liela palodze, vieta pie sienas, vieta starp televizoru un dīvānu, var būt ideāla vieta, kur iekārtot darba vietu. Ticiet – darba vietai nepieciešams vienkāršs iekārtojums un tas neaizņem daudz vietas, tādēļ to iespējams bez grūtībām izvietot jebkurā viesistabas brīvajā laukumā. Vien pārliecinieties, vai darba vieta netraucē citiem mājokļa iemītniekiem!

Mainiet viesistabas izkārtojumu
Mainot viesistabas izkārtojumu un pareizi pārbīdot mēbeles, var tikt atbrīvota vieta, kas šobrīd ir aizņemta, taču ļoti nepieciešama darba galdam. Lai to paveiktu, izmantojiet elementārus interjera trikus - novietojiet dīvānu pret garāko sienu un novietojiet darba galdu tieši pie loga. Šādi rīkojoties, telpas centrā  ne tikai atbrīvosiet kvadrātveida laukumu, bet arī piešķirsiet telpai brīvu un atvērtu, nevis noslēgtu un pārpildītu atmosfēru.

Izvietojiet sienas leti
Ir daudz un dažādi veidi, kā nopelnīt naudu, tomēr daudzi no tiem paredz sēdošu ikdienu, un tas atstāj negatīvu ietekmi uz veselību. Lai atvieglotu ikdienu, radīta šī oriģinālā un radošā ideja!
Lai to realizētu un gala rezultātā Jums būtu funkcionāla un moderna darba vieta, Jums nepieciešams koka vai kāds cits izturīgs materiāls.  Pievienojiet to pie brīvās sienas kā leti, taču izvietojiet šo leti tā, lai to var izmantot ne tikai sēdēšanai, bet arī stāvēšanai. Kad vēlēsieties apsēsties, Jums varētu noderēt arī bāra krēsls.

Izmantojiet vienu sienu
Tad, ja Jūsu dzīvojamā istaba ir šaura, varat iekārtot darba vietu pie vienas no istabas sienām. Lai to panāktu, pārvietojiet visas viesistabas mēbeles tā, lai pilnībā atbrīvotu mazāko viesistabas sienu. Pēc tam, lai līdzsvarotu interjera dizainu, pievienojiet darba vietai sienas plauktus. Izmantojot šo opciju, padarīsiet telpu funkcionālu, taču tajā pat laikā organizētu, jo viss atradīsies savās vietās un arī netraucēs apkārtējai videi.

Iekārtojiet istabas stūri
Neatkarīgi no tā, vai viesistaba ir maza vai liela, plata vai šaura, viens no labākajiem paņēmieniem, kā iekārtot darba vietu viesistabā, ir iekārtot istabas stūri. Šajā gadījumā ir tikai viens noteikums – lai darba vieta kopējā interjera kontekstā būtu mazāk uzkrītoša, ir jāizvēlas aksesuāri un mēbeles, kas pieskaņoti viesistabas stilam. Lai darba vieta pilnībā ‘’saplūstu’’ ar viesistabu, galds jānovieto stūrī, kur atrodas logs.

Sekojiet istabas interjera plūsmai
Neatkarīgi no tā, ar kāda paņēmiena palīdzību nolemjat iekārtot darba vietu viesistabā, ir rūpīgi jāapdomā viens svarīgs faktors – vai darba vieta iekļaujas istabas interjera plūsmā. Izmantojiet vienkāršu interjera triku – izkārtojiet visas viesistabas mēbeles aplī ap centrālo objektu (visbiežāk tas ir dīvāns), un darba vietu iekārtojiet tā, lai tā iekļautos šajā aplī.