2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Vanna istaba: tendences 2020. gadā

Vanna istaba: tendences 2020. gadā

Nepārtraukti sekot līdzi tendencēm un uzturēt savu vannas istabu modernu  nav viegli. Tomēr par laimi, neatkarīgi no tā, vai Jums ir liela vai maza vannas istaba, šogad topā ir dažas vienkāršas  vannas istabas tendences, kas palīdz šai svarīgajai telpai piešķirt jaunu elpu.

Lūk, dažas no tām:

Akcenta siena

Akcenta siena nodrošina vannas istabas centrālo punktu, vietu, kur vajadzētu atrasties vannai vai citam objektam, ko vēlaties izcelt. Akcenta siena ir  siena Jūsu vannas istabā, kas izgatavota no cita materiāla vai krāsas, un kontrastē ar pārējo vannas istabas telpu.

2020.gada tendences paredz tādu akcentu kā marmoru, ķieģeli, mozaīkas flīzes, dabīgo akmeni vai pat koku. Tomēr gala izvēle ir Jūsu rokās, jo tas var būt jebkas, kas ir atšķirīgs. Mūsdienīgākam izskatam šajā gadījumā var izmantot arī spoguļus, kas telpu padarīs ne tikai interesantāku, bet arī vizuāli plašāku.

Sulīgas un svaigas krāsas

Telpas atsvaidzināšana ne vienmēr prasa jaunas izlietnes vai skapīšu pievienošanu. Tas ir gluži vienkārši - varat pārkrāsot savu esošo vannas istabu. Vēl viena populāra tendence, kas šogad atgriežas topā, ir nomainīt savas vecās  krāsas uz kaut ko pamanāmāku, izceļot kādu konkrētu priekšmetu.

Piemēram, gadījumā, ja veļas mazgāšana ir svarīga Jūsu ikdienas sastāvdaļa, nebaidieties izcelt tipiski gaišo veļas mašīnu ar matēta melna toņa palīdzību. Arvien biežāk cilvēki izvēlas tādu krāsu kā koši zaļš, tomēr katrai krāsai ir sava unikālā īpašība - zilais labi sader ar piesātinātākām telpām, oranžais pievieno vairāk siltuma un dziļuma, utt.

Gaismas armatūras

Ne pārāk bieži izmantots, taču ātrs un lēts veids, kā uzlabot vannas istabu vai jebkuru citu telpu, ir gaismas armatūru iekļaušana. Pat neliels gaismas akcents pie spoguļa var ievērojami mainīt kopējo noskaņu Jūsu telpā. Arvien populārākas kļūst mazas, taču vairākas lustras, kas padara vannas istabu elegantu un vizuāli neierastu, nodrošinot perfektu apgaismojumu.

Energoefektīvi aksesuāri

Arvien biežāk dzirdam tādus terminus kā ‘’zero-waste ‘’, ‘’eco’’, ‘’nature-friendly’’. Tas lielā mērā attiecas arī uz vannas istabu, jo pārdomāts un moderns dizains ir tāds, kas ir dabai draudzīgs.
Viens no veidiem, kā to panākt  - energoefektīvas spuldzes. Tām ir dažādi spožuma koeficienti, taču svarīgākais šajā gadījumā ir tas, ka šīm spuldzēm nepieciešams par 80% mazāk enerģijas, un tās kalpo vismaz divreiz ilgāk. Aprīkojiet savu vannas istabu ar dažādiem energoefektīviem aksesuāriem, un tie saudzēs ne tikai dabu, bet arī Jūsu maciņu.

Augi

Bieži vien vannas istaba ir nomācoša telpa, jo tajā ir pilns ar akmeņiem, flīzēm un tēraudu jeb dažādiem emocionāli smagiem materiāliem.  Par laimi, to iespējams viegli labot, un šajā gadījumā var palīdzēt augi. Pat tikai neliela puķe vai cits zaļums padarīs Jūsu vannas istabu dzīvāku un mājīgāku. Augiem vannas istabā ir labvēlīga vide, tādēļ nebaidieties izmēģināt kaut ko jaunu!