2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6 iemesli, lai izvēlētos apgūt programmēšanu

6 iemesli, lai izvēlētos apgūt programmēšanu

Mūsdienās, katram uzņēmumam ir nepieciešama sava mājas lapa. 2017. gada jūnijā tika noskaidrots, ka pastāv ap 4,5 miljardi mājas lapu. Šis skaits demonstrē potenciālās darba iespējas, kuras gaida jaunos mājas lapu veidotājus, cilvēkus, bez kuriem neiztikt programmējot, veidojot, analizējot un pieskatot šīs lapas.

Pašlaik liela uzmanība tiek veltīta lietotāja pieredzei (UX) internetā. Lieliska lietotāja pieredze sākas ar pievilcīgu un funkcionālu mājas lapu, kura aicina cilvēkus to apmeklēt un pētīt. Web izveide ir viena no tām karjerām, kur radošums un tehniskā domāšana iet roku rokā un front-end programmēšana ir darbs, kurš sniedz bezgalīgas, neatkārtojamas iespējas parādīt savas radošās un tehniskās spējas.

Bez radošuma pielietošanas ir vēl daži iemesli, kāpēc ir vērts izvēlēties front-end programmēšanas karjeru:

1.    Liels pieprasījums
Ir milzīgs front-end programmētāju pieprasījums, ņemot vērā to, ka uzņēmumi un organizācijas nepārtraukti meklē veidus, kā kļūt vēl efektīvākiem un pārākiem par saviem konkurentiem, izveidojot mājas lapas, kuras ir piesātinātas ar vizuālajiem materiāliem un sniedz spēcīgu, nozīmīgu lietotāja pieredzi. Īpaši liels pieprasījums ir pēc pieredzējušiem web programmētājiem, kurus uzņēmumi aktīvi meklē un piedāvā lielus atalgojumus.

2.    Viegli iemācīties
Web programmēšana tiek uzskatīta par diezgan vienkāršu lietu ko iemācīties, ņemot vērā to, ka internets ir pilns ar pamācībām, piemēriem un citiem resursiem, kas sniedz iespēju iegūt pieredzi un nepieciešamās iemaņas. Izglītības prasības front-end programmētājiem ir atkarīgas no skolas diploma līdz bakalaura grādam, kas nozīmē to, ka jūsu izglītība nebūs šķērslis sapņu darba iegūšanas ceļā. Ja esat pietiekoši motivēti, ziņkārīgi un ar pietiekošām tehniskajām zināšanām, tad esat ceļā uz profesionāla front-end programmētāja karjeru.

Pašlaik īpaši pieprasīti ir cilvēki, kuri māk HTML5, CSS3 un jaunos JavaScript karkasus, tādus kā AngularJS un BackboneJS. Web programmētājiem nepieciešama secīga HTML un HTML5 programmēšanas valodu izpratne.

3.    Elastīga karjera
Front-end programmēšanas karjera sniedz diezgan daudz brīvības, salīdzinājumā ar citām specialitātēm. Šis ir viens no tiem darbiem, kuru iespējams veikt atrodoties mājās. Darba laiks arī ir atkarīgs no tā, ar kādu klientu strādājat.

Vēlaties būt pats sev priekšnieks? Bez problēmām. Ņemot vērā 2014. gada statisku, 25% web programmētāju ir bijuši pašnodarbinātie un šis skaits tikai augs. Iegūstot pietiekošu pieredzi, varat atrast konsultanta pozīciju vai izveidot savu interneta lēmumu uzņēmumu.

4.    Darba pieprasījuma pieaugums
Plānojams, ka pieprasījuma pēc web programmētājiem augums, 2018. gadā būs daudz lielāks nekā pēc citiem speciālistiem. Pašlaik tiek paredzēts, ka līdz 2024. gadamfront-end programmētāju darba vietu skaits augs par 24%, kas ir patiešām liels cipars, salīdzinājumā ar citām darba sfērām. Šo pieprasījumu nolems nemitīgi augošā mobilo ierīču un e-komercijas popularitāte.

5.    Radošums
Front-end programmētāju darbs ir cieši saistīts ar radošumu un problēmu risināšanu. Kā web programmētājs, jums būs nepieciešamas visas zināšanas, lai varētu izveidot personalizētas mājas lapas, kā arī nodrošināt lielisku lietotāja pieredzi. Tas ir ļoti atkarīgs no jūsu radošuma un spējas risināt jaunas problēmas.

6.    Nepārtraukti mainīga sfēra
Front-end programmēšana ir patiesi aizraujoša specialitāte, jo tā nepārtraukti mainās, attīstās un pilnveidojās. Tas nozīmē, ka jums vienmēr būs iespēja strādāt ar jauniem instrumentiem. Tā ir sfēra, kurā jūs nepārtraukti pilnveidosieties un varēsiet praktiski pielietot jaunās zināšanas.

Ja jūs mīlat tehnoloģijas, spējat izveidot lielisku lietotāja pieredzi, vēlaties atraisīt radošumu, vai vienkārši vēlaties aizraujošu karjeru ar potenciālām augšanas iespējām,  front-end programmēšanas sfēra ir domāta tieši jums.

PIesakies kursiem www.codeacademy.lv!

Atstājiet komentāru