2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

"CodeAcademy Kids" - akadēmija topošajiem IT speciālistiem

"CodeAcademy Kids" - akadēmija topošajiem IT speciālistiem

CodeAcademy Kids“ – akadēmija topošajiem IT speciālistiem, atklājējiem un uzņēmējiem, kas darbojas Viļņā, Kauņā, Klaipēdā un tagad arī Rīgā.

Šeit tiek gaidīti ziņkārīgi un ar tehnoloģijām draudzēties griboši 7–18 gadus veci skolēni, kas vēlas, lai pie datora pavadītais laiks būtu ne tikai jautrs, bet arī interesants un noderīgs.  Akadēmija iezīmējas ar pievilcīgu un inovatīvu IT pasniegšanu, un svarīgākais – palīdz bērniem un jauniešiem sagatavoties nākotnei, kad tehnoloģijas būs kopā ar mums uz katra soļa.

„CodeAcademy Kids“ akadēmija ir īpaša ar to, ka bērni šeit veido individuālus projektus, un šajā ceļā viņiem palīdz pasniedzēji, kuri kļūst par jauno programmētāju mentoriem. Akadēmija piedāvā dažādus mācību programmu variantus – programmēšanas pulciņu iespējams apmeklēt, ņemot vērā skolēna vecumu, jau esošās zināšanas, vēlamo vietu un to, ko vēlas izveidot. Bērna mērķa sasniegšanai, personīgā projekta izveidošanai noderēs dažādas programmēšanas valodas – tiecoties pēc tā, lai būtu iespēja iepazīties ar dažādām tehnoloģijām un pats nolemtu, kura programmēšanas valoda ir tuvāka. Vienu vārdu sakot, orientējamies uz rezultātu – pie skolēna individuālā projekta, tehnoloģijām un programmēsānas pietuvinamies izmantojot radošumu, uzmanību un loģiku, nekoncentrējoties uz konkrētām programmēšanas valodām. 

Pirmās bērnu mājas lapas dzimst interneta lapu izveides pulciņā, kurā ir iesācēju un pieredzējušo līmeņi. Šeit būs nepieciešamas HTML, CSS, JavaScript un PHP tehnoloģijas. Ja datorspēles patīk tā, ka gribās ne tikai tās spēlēt, bet arī veidot tās, gaida datorspēļu izveides nodarbības, kurām arī ir divi līmeņi. Izveidojot savu spēli, bērni mācās HTML, JavaScript, HTML5, C#, .NET programmēšanas valodas. 

Vēl viens pašlaik populārs variants – mobilo aplikāciju izveide. Šī programma arī ietver divus līmeņus un tā ir domāta skolēniem no 12 gadu vecuma. Programma palīdzēs izveidot ne tikai mobilo aplikāciju, bet iepazīstinās arī ar JAVA un JavasScript programmēšanas valodām. Ja vēlies apvienot tehnoloģijas ar radošumu un iepazīties ar uzņēmējdarbību, tad vispiemērotākā būs divu līmeņu preču zīmes izveides programma, kurā iepazīsies ar web dizaina noslēpumiem veidojot savu preču zīmi, mācīsies strādāt ar „Photoshop“ un „Illustrator“ programmām.

Ja bērns ir ne tikai iepazinies ar programmēšanu, bet tajā dzīvo un kļūst arvien grūtāk izdomāt kā atrast jaunus pārbaudījumus, risinājums varētu būt II līmeņa, pieredzējušo programma, kas sniedz spēcīgu programmēšanas pamatu skolniekiem no 12 gadu vecuma. Tās ir četras gada programmas, kurās padziļināti tiek mācīta viena no izvēlētajām programmēšanas valodām vai tēmām – Front-end, PHP, JAVA vai web dizains.

Ja savas dzīves vietas dēļ ir grūti apmeklēt pulciņu, „CodeAcademy Kids“ piedāvā jaunumu – virtuālā klase: digitālās satikšanās laikā bērni kopā ar pasniedzējiem veido savu mājas lapu.

„CodeAcademy Kids“ ir kas vairāk par programmēšanas pulciņu: tiek veicināta bērnu kopienas sajūta un darbs komandās. Akadēmija tiecas, lai pēc iespējas vairāk bērnu interesantā un pievilcīgā veidā varētu iepazīties ar tehnoloģijām. Tāpēc katrs desmitais bērns, kas saskarās ar finansiālām problēmam „CodeAcademy Kids“ mācās bez maksas. „CodeAcademy Kids“ mērķis nav konkurēt ar formālo izglītību, bet gan strādāt plecu pie pleca – akadēmija sadarbojas ar Viļņas, Kauņas un Klaipēdas skolām un māca to skolēnus programmēt. Protams, mācīties patīkamā atmosfērā ir vēl vienkāršāk, tāpēc „CodeAcademy Kids“ apņēmusies īstenot vēl vienu misiju – atjauno skolu infrastruktūru un renovē IT klases.

Droši vien maz, kas varētu strīdēties par faktu, ka nākotnes darbos un profesijās bez tehnoloģijām un IT neiztikt. Jo ātrāk un efektīvāk bērni iepazīsies un sadraudzēsies ar tehnoloģijām un mācēs tās izmantot savā labā, jo vienkāršāk tie atradīs sevi un neapmaldīsies darba tirgū un ikdienā. Ja vēlaties sākt mācīties IT un programmēšanu, nav vajadzīgas īpašas iemaņas – pietiek ar bērna ziņķārību un vēlmi draudzēties ar datoru. Ļoti svarīgi ir tas, lai tehnoloģiju apgūšana būtu jautrs, patīkams un interesants, tajā pašā laikā mērķtiecīgs, bērnu interesēm atbilstošs process, kurš sniedz jaunus pārbaudījumus un motivē pilnveidoties. Tāpēc „CodeAcademy Kids“ aicina augt un programmēt savu nākotni kopā!
 

Atstājiet komentāru