2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kredīts uzņēmumiem: papildfinansējums Tavu ieceru īstenošanai

Kredīts uzņēmumiem: papildfinansējums Tavu ieceru īstenošanai

Kāpēc vienam uzņēmumam izdodas pārvarēt visas grūtības, bet citam – nē? Atbildes var būt dažādas, taču ikviena uzņēmuma attīstībā svarīga nozīme ir ne tikai idejām, bet arī finansiālam nodrošinājumam. Reti kuram jaunam uzņēmējam ir pietiekami daudz līdzekļu, lai īstenotu savas ieceres, nepiesaistot papildfinansējumu. Komerciālais kredīts ir mūsdienīgs risinājums, kas palīdz izveidot spēcīgu, konkurētspējīgu uzņēmumu. Šajā rakstā Tu atradīsi noderīgu informāciju par biznesa kredītiem un uzzināsi, kās jāizdara, lai aizdevums uzņēmumam tiktu piešķirts. Lasi tālāk un atzīmē sev aktuālu informāciju!

5+ iemesli, kāpēc aizdevums uzņēmumam ir noderīgs pakalpojums

Varbūt kādreiz esi dzirdējis teicienu, ka biznesu var uzsākt tikai tie cilvēki, kuri var nopelnīt pietiekami daudz naudas savu ieceru īstenošanai? Daļēji tā ir taisnība, taču mūsdienās izveidot biznesu no nulles, nepiesaistot nekādu līdzfinansējumu, ir gandrīz neiespējams. Esošajā tirgus situācijā kredīts ir nevis vājuma pazīme, bet apliecinājums tam, ka uzņēmēji ir rūpīgi apsvēruši visus par un pret un ir gatavi aizņemties, jo ir pārliecināti par nākotnes panākumiem un peļņu. Kredīts uzņēmumiem var būt parocīgs dažādās nozarēs un parasti tas tiek izmantots, lai:

  • iegādātos jaunu aprīkojumu;

  • īrētu uzņēmuma vajadzībām atbilstošas telpas;

  • aprīkotu biroju ar nepieciešamo tehniku;

  • apmācītu darbiniekus un celtu viņu kvalifikāciju;

  • paplašinātu ražošanu utt.

Aizņemties biznesa uzsākšanai un attīstībai iespējams gan bankās, gan pie nebanku kredītdevējiem. Jauniem uzņēmējiem pieejama arī valsts finansētā Altum starta programma. Iespēju ir daudz, taču jāzina, kā ar tām rīkoties. Vispirms noskaidro, ar kādiem nosacījumiem tiek izsniegti kredīti uzņēmumiem!

Pārbaudi, vai atbilsti biznesa kredīta prasībām!

Kredīts uzņēmumiem ir pieejams dažādu nozaru pārstāvjiem. Lai gan mūsdienās īpašu atbalstu gūst start up tipa projekti, pretendēt uz aizdevumu var arī tradicionālāki uzņēmumi. Neatkarīgi no darbības veida, darbinieku skaita un atrašanās vietas, pieteikties biznesa kredītam var uzņēmumi:

  • ar pozitīvu finanšu bilanci;

  • bez aktuāliem ierakstiem LB Kredītu reģistrā;

  • ar konkurētspējīgu, ilgtspējīgu biznesa plānu.

Dažiem kredītdevējiem ir papildu prasības, piemēram, Altum starta programmu var izmantot uzņēmumi, kas nav vecāki par 3 gadiem, kā arī pieredzējuši uzņēmēji, kas sāk jaunu biznesu nepazīstamā nozarē. Valsts kredīts uzņēmējdarbības uzsākšanai netiek piešķirts uzņēmumiem, kas ir saistīti ar:

  • alkohola, tabakas, ieroču ražošanu un tirdzniecību;

  • finanšu darījumiem, apdrošināšanu un operācijām ar nekustamo īpašumu;

  • azartspēlēm un derībām.

Īpašie biznesa kredīti ir pieejami lauksaimniecības un zvejniecības uzņēmumiem. Tie var piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, taču šādi kredītu veidi tiek piešķirti ar citiem nosacījumiem nekā standarta aizdevums biznesam.

 

Ja Tavs uzņēmums atbilst aizdevēju pamatprasībām, sper soli tālāk un uzzini, kā notiek pieteikšanās aizdevumam!

3 soļi pie biznesa kredīta

1. Tev ir lielisks biznesa plāns un esi gatavs uzņemties kredītsaistības? Tad sāc sagatavot dokumentu paku, kas apliecina Tava uzņēmuma maksātspēju, pozitīvu finanšu reputāciju un pārliecinošu biznesa vīziju.

Tas nav obligāti jādara patstāvīgi, jo daži kredītdevēji piedāvā grāmatvežu un juristu palīdzību dokumentu sagatavošanā. Tas var būt noderīgs pakalpojums, īpaši, ja Tu vēl sper savus pirmos soļus uzņēmējdarbībā. Jo profesionālāk un pilnīgāk tiks sagatavoti dokumenti, jo lielākas iespējas saņemt kredītu ar izdevīgākiem nosacījumiem, tāpēc investē laiku un resursus šajā svarīgajā posmā!

2. Kad dokumenti ir sagatavoti, piesakies kredītam. Daudzi kreditori piedāvā izdarīt to tiešsaistē, tādējādi ietaupot Tavu laiku. Taču ņem vērā, ka ātrais kredīts uzņēmumiem nav pieejams – pieteikuma izskatīšana un kredīta noformēšana aizņem vismaz pāris darba dienas. Ierasts ātrais kredīts uzņēmumiem nav aktuāls, jo pieejamā summa ir pārāk maza biznesa ieceru īstenošanai, bet atmaksas termiņš – pārāk īss.

3. Pēc kredītpieteikuma izskatīšanas, aizdevējs sazinās ar kredīta pretendentu un vienojas par turpmāku sadarbību. Aizdevējam var būt nepieciešama papildinformācija par uzņēmuma finanšu stāvokli, aizņēmēja kredītvēsturi un citi dati, kas var ietekmēt lēmumu par kredīta piešķiršanu. Ja aizdevums uzņēmumam tiek piešķirts pret ķīlas nodrošinājumu, jārēķinās ar ilgāku kredīta noformēšanu. Bet vai biznesa kredītam ķīla ir obligāta? Noskaidro to raksta nākamajā daļā!

Kur meklēt biznesa kredītu bez ķīlas?

Tāpat kā uzņēmumi, arī biznesa kredīti ļoti atšķiras savā starpā. Ķīlas nodrošinājums ir pietiekami izplatīts, taču ne obligāts nosacījums aizdevuma saņemšanai. Tas, vai kredītam būs vai nebūs nepieciešama ķīla, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem:

  • kredītdevēja nosacījumiem. Daži kreditori piedāvā biznesa kredītus bez ķīlas, citi nē;

  • aizdevuma apjoma. Ja biznesa kredīts ir pieejams bez ķīlas, visdrīzāk, šāda kredīta apjoms ir salīdzinoši neliels;

  • uzņēmuma finanšu stāvokļa. Ja vien tas nav jaundibināts uzņēmums bez finanšu vēstures, kredīta nosacījumi var būt atkarīgi no tā, cik stabila un ienesīga ir uzņēmuma attīstība. Jo vairāk risku aizdevējs saskata kredītā, jo stingrākas būs prasības kredīta ņēmējam.

Par komercķīlu var kalpot kā uzņēmuma manta, tā arī privātais aizņēmēja īpašums. Lai gan aizņemties bez ķīlas ir šķietami vienkāršāk, ņem vērā arī citus kredīta parametrus! Atlasīt visus piedāvājumus un izvēlēties izdevīgāko Tev palīdzēs Netcredit.lv – kredītu salīdzināšanas platforma.

Netcredit.lv – visi nebanku biznesa kredīti vienuviet

Lai veiktu pārdomātu izvēli, nepieciešama visa informācija. To ikvienam interesentam sniedz Netcredit.lv – vietne, kur bezmaksas var salīdzināt visus Latvijā esošos aizdevumus uzņēmumiem. Atlasi kredītus pēc sev svarīgiem parametriem, iepazīsties ar aizdevēju aprakstiem un lasi autentiskas aizņēmēju atsauksmes – viss, kas nepieciešams, lai nekļūdītos savā izvēlē. Ienāc www.netcredit.lv un uzzini, kāds kredīts uzņēmumiem ir īstais Tavām vajadzībām!

 

Komentāri (0-4/4)

  • Maria
    21.04.2023 11:37
    tikai pagājušajā nedēļā piektdien es saņēmu aizdevumu 15000 eiro no Steven Funds tiešsaistes aizdevuma kompānija, es izlasīju dažas liecības par viņiem un es nolēmu pieteikties, un man par lielāko pārsteigumu aizdevums tika apstiprināts un pārskaitīts uz manu kontu pagājušajā piektdienā. Sazinieties ar viņiem pa e-pastu. stevenfunds@outlook.com vai whatsapp +2347043593434 jebkura veida aizdevumam
  • Loan Offer Apply Now @ Via Email: IFSCapitalloan@gmail.com
    26.03.2023 11:15
    Loan Offer Apply Now @ Via Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapital@post.com )

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Via Email: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    Loan Offer Apply Now @ Via Email: CYSCredits@asia.com ( CYSCredits@post.com )

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1%? CYSCredits@post.com ( CYSCredits@asia.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Via Email: ValidusCapital@techie.com
    ( ValidusCapital@execs.com )
  • ROHAN
    07.04.2022 16:21
    Vai jums ir nepieciešama finansiāla palīdzība, piemēram, AIZDEVUMS? Ja jā, e-pasts : esselfinance01@gmail.com , lai iegūtu sīkāku informācijuWhatsapp +91 84898 10716

    Do you need financial help such as a LOAN? If yes, email: esselfinance01@gmail.com for more informationWhatsapp +91 84898 10716
  • Nauris
    02.07.2018 18:37
    Kā jau rakstā minēts – parasti uzņēmumi ņem kredītu biznesa paplašināšanai, t.i. telpu vai aprīkojuma iegādi, tāpēc tie kredīti bez ķīlas daudz ko nevarēs piedāvāt. Nevajag baidīties no ieķīlāšanas – galvenais ir sastādīt pareizo un korekto biznesa plānu, reālās prognozes un, protams, ļoti svarīgi ir izpētīt savu pircēju ( buyer persona) pirms tu uzsāc jebkuru paplašinājumu. Kad tu esi pārliecināts par savu darbu un ieguldījumu, tad viss atpirksies. No savas pieredzes zinu, ka Hipocredit piedāvā hipotekāros aizdevumus biznesa paplašināšanai ( https://www.hipocredit.lv/public/kredits-uznemumiem/ ) un viņiem nav stingras piesaistes pie atmaksas grafika, ja runa iet par atmaksāšanu pirms noteikta datuma ( zinu, ka dažiem nevar atmaksāt agrāk). Vai kāds zina par tiem kreditēšanas veidiem bez ķīlas, cik lielas var būt izmaksas?

Atstājiet komentāru