2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Vai spējat iedomāties kā ir pļaut zāli, ja ik uz soļa ir atstāti suņu izkārnījumi? Aiz sava suņa ir jāsavāc!

Vai spējat iedomāties kā ir pļaut zāli, ja ik uz soļa ir atstāti suņu izkārnījumi? Aiz sava suņa ir jāsavāc!

Šķiet ikvienam suņu īpašniekam pašsaprotama lieta- dodoties pastaigā aiz sava četrkājainā drauga ir jāsavāc atstātās “čupiņas”. Tomēr realitātē joprojām notiek citādāk- kādu neizskaidrojamu iemeslu pēc, daļa iedzīvotāju ir iedomājušies vai nu nesavākt “čupiņas” nekur, vai savākt tās tikai vietās, kur ir uzstādītas kameras, šķietami bieži apmeklētās vietās utt. Turpinoties zāles pļaušanas sezonai mūsu darbinieki aizvien biežāk uzsver, ka regulāri ir vietas, kur suņu saimnieki nesavāc pēc sava mājdzīvnieka. Viena no šādām vietām- Daugavas aizsargdambis Krustpils pusē, norāda SIA "Jēkabpils pakalpojumi" sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kancāne. 

Viņa jautā: Vai spējat iedomāties kā ir veikt zāles pļaušanas darbus, ja ik uz soļa ir atstāti suņu izkārnījumi?

Katra saimnieka PIENĀKUMS ir savākt sava suņa ekskrementus jebkurā publiskā vietā. Turklāt, ignorējot šo prasību, suņa saimnieks var iedzīvoties nepatikšanās. Šo prasību Latvijā regulē Ministru kabineta noteikumi Nr. 266 "Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai". Likuma 52.3 punkts paredz, ka mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mājdzīvnieka ekskrementus.

Suņu ekskrementi ir kvalificējami kā sadzīves atkritumi un utilizējami, izmantojot jebkuras sadzīves atkritumu urnas.

Kaut arī uzraudzīt un kontrolēt likuma ievērošanu ir pašvaldības policijas funkcija, tomēr aicinām iedzīvotājus nenoraudzīties uz šādām situācijām klusējot, bet gan aizrādīt suņu saimniekam, ja tiek pamanīts, ka izkārnījumi netiek savākti.

Cienīsim sevi un citus!

Atstājiet komentāru