2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Apstiprināts Jēkabpils novada karogs

Apstiprināts Jēkabpils novada karogs

Jēkabpils novada dome apstiprinājusi novada karogu. Ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, par atbilstošāko Jēkabpils novada karogu tiek atzīts karogs, kurā attēlots Jēkabpils novada ģerbonis uz tumši zila, balta un zaļa fona.

Tumši zilā krāsa simbolizē Daugavu. Tumši zilā krāsa ir īpaši raksturīga arī Sēlijas vēsturiskajai zemei. Mēlenes zilais tonis – sēļu arheoloģiskās seģenes un apmetņa krāsa. Krāsas simboliskā nozīme: simbolizē saknes senatnē, dziļumu. Zilo uzskata par stabilitātes, miera, krāsu.

Baltā krāsa simbolizē Jēkabpils novada attīstību, izaugsmi. Krāsas simboliskā nozīme: tieksme pēc garīguma, cildenuma, radošuma.

Zaļā krāsa karogā simbolizē Jēkabpils novada dabas vērtības. Krāsas simboliskā nozīme: dabas un ekoloģijas, harmonijas un līdzsvara simbols. Spēks, drosme, apņēmība. Šī krāsa ir saistīta ar atdzimšanu, piemēram, pavasari, kad viss atdzīvojas un pasaule tiek pārveidota.
 
Informācijai:

Jēkabpils novada pašvaldībā 2022.gadā tika apstiprināts Jēkabpils novada ģerbonis, kas ir par pamatu novada karoga izstrādei. Tā tapšanas procesā tika izveidoti vairāki skiču varianti, no kuriem trīs labākās skices tika nodotas sabiedrības balsojumam. Iedzīvotāju balsojums norisinājās www.jekabpils.lv un www.facebook.com/jekabpilslv  no 2023.gada 11.aprīļa līdz 20.aprīlim.

Avots: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • sods
    05.05.2023 07:11
    Krāsu salikums....nu tāds ermigs!

Atstājiet komentāru