2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Nākamnedēļ gaidāms tiesas lēmums par piezīmes atcelšanu Uldim Skreiveram

Nākamnedēļ gaidāms tiesas lēmums par piezīmes atcelšanu Uldim Skreiveram

Otrdien, 31.maijā, gaidāms Daugavpils tiesas lēmums par Līvānu novada domes noteiktā disciplinārsoda - piezīmes - atcelšanu bijušajam Līvānu novada pašvaldības izpilddirektoram Uldim Skreiveram, informēja Daugavpils tiesā.

Prasītājs lietā ir Skreivers, kurš nu jau ir apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru. Lieta ir par viņam izteiktās piezīmes atcelšanu.

Daugavpils tiesā skaidroja, ka nolēmums gaidāms 31.maijā.

Kā ziņots, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (LA) aģentūrai LETA apgalvoja, ka bijušais izpilddirektors nepildīja savus pienākumus.

"Tika saņemts četru deputātu iesniegums par vienu projektu. Deputāti pieprasīja informāciju par projektu, iepirkumu un būvniecības gaitu. Izpildvarai ir jāsniedz atbilde. Loģiski, ka, saņemot iesniegumu, pārvirzījām jautājumu izpilddirektoram un administrācijas Būvniecības un infrastruktūras nodaļas vadītāja vietas izpildītājam," klāstīja Vaivods.

Atbilde esot saņemta tikai no būvniecības un infrastruktūras nodaļas. Pašvaldība lēma pagarināt atbildes saņemšanas laiku, taču no izpilddirektora atbilde tā arī netika saņemta.

"Pagāja otrs noteiktais laiks atbildes sniegšanai un atbildi nesaņēmām. Uzrakstīju izpilddirektoram aicinājumu sniegt paskaidrojumus, bet izpilddirektors nereaģēja, ignorēja un neiesniedza dokumentus. Izvēlējāmies mazāko iespējamo disciplinārsodu - piezīmi. Skreiveram bija tiesības savu rīcību paskaidrot arī vēlāk pašvaldības izveidotajā komisijā, uz kuru viņš neieradās," sacīja Vaivods.

Pēc tam Skreivers esot iesniedzis prasību tiesā, un notika tiesas sēde.

"Tika saņemts rīkojums pēc rīkojuma. Bija nesamērīgie termiņi, kas, manuprāt, bija speciāli veidoti. Nokavēju rīkojuma izpildi un tika noteikts disciplinārsods. Pārsūdzēju lēmumu pašvaldības izveidotajai strīdu komisijai, kas atstāja spēkā lēmumu," apgalvo pats Skreivers. 

Viņš uzskata, ka sods uzlikt nelikumīgi, jo disciplinārsods esot pamatots ar tādiem normatīvajiem aktiem, kas pašvaldībā vairs nedarbojas. "Sods pamatots ar domes nolikumu, kas no 2009.gada vairs nestrādā," sacīja Skreivers, kurš disciplinārsodu saņēma pērnā gada augustā.

Daugavpils tiesā nonākusi arī krimināllieta, kur apsūdzēts arī Skreivers. Tiesā apstiprina, ka lieta ir saņemta, bet vēl nav noteikts tās izskatīšanas laiks.

Jau ziņots, ka prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Līvānu novada pašvaldības amatpersonas par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts Skreivers, kurš aprīlī apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru, un nu jau bijusī Līvānu novada bijusī Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Baiba Vucenlazdāne.

Prokuratūra, neminot pašvaldības nosaukumu, aģentūru LETA informēja, ka kādas pašvaldības amatpersona nolūkā piešķirt pašvaldības finansējumu kādas biedrības projektam, būdama pašvaldības mazo grantu projektu izvērtēšanas komisijas locekle, piekļuva pašvaldības datoram.

Datorā atradās izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokols, kurš saturēja patiesas ziņas, un amatpersona sāka šā dokumenta falsifikāciju, veicot tajā labojumus, uzskata prokuratūra.

Prokuratūra uzskata, ka amatpersona protokolā aizstāja viena biedrības sagatavotā projekta nosaukumu ar citu šīs pašas biedrības sagatavotā projekta nosaukumu, apzinoties, ka citi izvērtēšanas komisijas locekļi par finansiālo atbalstu šim projektam nav balsojuši.

Amatpersona veica labojumus arī projekta īstenošanai piešķiramā finansējuma apjomā. Izmantojot viltu, maldinot, ka izmaiņas tika saskaņotas, amatpersona panāca, ka komisijas sanāksmes protokolu parakstīja sanāksmes protokolētāja.

Pēc šo darbību veikšanas amatpersona saskaņā ar iepriekšējo noziedzīgo vienošanos nodeva falsificēto izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokolu parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai, pēc kā noformēja līgumu par projekta ieviešanu un nodeva to parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai.

Pēc tam līgumu parakstīja arī biedrības valdes loceklis, būdams maldināts par to, ka izvērtēšanas komisija sniedza finansiālo atbalstu konkrētajam projektam.

Atstājiet komentāru