2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Uz laiku par Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora pienākumu izpildītāju iecelta iestādes “Jēkabpils vēstures muzejs” direktore Inese Berķe

Uz laiku par Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora pienākumu izpildītāju iecelta iestādes “Jēkabpils vēstures muzejs” direktore Inese Berķe

20.janvārī ārkārtas domes sēdē deputāti uz laiku par Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora pienākumu izpildītāju apstiprināja iestādes “Jēkabpils vēstures muzejs” direktori Inesi Berķi., informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā 14.janvārī saņemts Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktores Vitas Viļevko iesniegums par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.  

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps pamato ārkārtas sēdes lēmuma nepieciešamību: “Lai operatīvi nodrošinātu iestādes “Jēkabpils Kultūras pārvalde” funkciju, domes lēmumu izpildi, tostarp, Jēkabpils pilsētas kultūras stratēģijas 2021. – 2027.gadam un aktīvu iesaisti Jēkabpils pieteikuma “Eiropas kultūras galvaspilsēta” 2027 sagatavošanu, ir nepieciešams iecelt amatā personu, kas veiks Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora amata pienākumus. Novērtējot līdz šim sasniegto, kā augsti profesionālu, zinošu un atbilstošu pretendentu redzu “Jēkabpils vēstures muzejs” direktori Inesi Berķi, kuras līdz jaunā deputātu sasaukuma izveidei uz laiku veiks Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora pienākumus.”

Izvērtējot Jēkabpils vēstures muzeja direktores amata savienošanu ar Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora amata pienākumu veikšanu uz laiku, ir secināms, ka amatu savienošana   neradīs interešu konfliktu, nebūs pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai. 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektoram G. Gogulim uzdots veikt visas nepieciešamās darbības saskaņā ar Darba likumu un citiem normatīvajiem aktiem, kas regulē darba tiesiskās attiecības, lai nodrošinātu ārkārtas sēdes lēmuma izpildi.

Lēmums ir spēkā līdz jauna Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora iecelšanai amatā vai, kamēr dome nav lēmusi citādi.

Saistīta ziņa: Jēkabpils kultūras pārvaldes vadītāja Vita Viļevko iesniegusi atlūgumu

Komentāri (0-4/4)

  • A
    26.01.2021 16:03
    Viesis:
    Būs kārtība!
    Kultūra ir idejas, radošums, pašatdeve, tur nav nekāda sakara ar kārtību.Domā, ka visi akurātās rindās ies uz taviem pasākumiem, pēc signāla applaudēs un pēc signāla ies ārā? Tur vajag ideju vētras, neprātīgu ideju atbalstu, sadarbību
  • Meitene
    22.01.2021 22:29
    Stingrās rokās nodota kultūra!!!
  • Viesis
    20.01.2021 17:24
    Būs kārtība!
  • Ptfu ptfuuuu
    20.01.2021 14:14
    izturību darbiniekiem!!!

Atstājiet komentāru