2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā BKUS speciālisti  konsultēs Covid-19 pārslimojušos bērnus

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā BKUS speciālisti konsultēs Covid-19 pārslimojušos bērnus

5. novembrī Jēkabpils reģionālā slimnīcā norisinājās attālinātā konference “Par bērnu veselību pēc COVID-19 izslimošanas,” sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pediatri Zandu Pučuku un Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras profesori un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietnieci Janu Pavāri, portālu Radio1.lv informēja SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Gercāne.

Attālinātajā konferencē Jēkabpils reģionālās slimnīcas ģimenes ārsti un pediatri tika iepazīstināti ar veiktā pētījuma rezultātiem un to, kādas citas veselības problēmas Covid-19 ir radījis bērniem. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pētījumā iegūtie dati būtiski sekmēs palīdzības un atbalsta sniegšanu bērniem, kuri pārslimojuši Covid-19. Turklāt, laikus tiks brīdināti vecāki par gaidāmajām postvirālā sindroma sekām. Ārsti jau šobrīd secina, – lai arī bērniem pati infekcija vairumā gadījumu izpaužas vieglā formā vai vispār bez simptomiem, daudz nepatīkamākas var būt Covid-19 atstātās sekas.

Šī gada 12. novembrī BKUS pediatri veiks COVID-19 pārslimojušo bērnu pieņemšanu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, lai varētu novērtēt bērna vispārējo veselības stāvokli un noteiktu iespējamās saslimšanas seku ietekmi uz veselību ilgtermiņā.

Jēkabpils reģionālā slimnīca aicina atsaukties ikvienu ģimeni, kurā bērns izslimojis COVID-19, zvanot uz tālruņa numuru 25655282 laika posmā no 6. līdz 11. novembrim.

Avots: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš
    10.11.2020 18:38
    Šajā skaudrajā laikā nepadosimies un saglabāsim cerību savās sirdīs. Lai gan ārkārtas stāvokļa laiks ir sūrs katram no mums, taču tieši no mums pašiem ir atkarīga mūsu veselība un dzīvība. Būsim piesardzīgi un apzinīgi. Ievērosim visus Ministru kabineta izsludinātos ierobežojumus. Nepieļausim tālāku kovid-19 sērgas izplatību. Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte pasargā mūs no kovid-19 sērgas! Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons patriec kovid-19 sērgu prom no mūsu zemītes! Lūgsim Laimu, lai Laima sniedz mums labu veselību! Lūgsim Veļu Māti, lai Veļu Māte dod mums garu mūžu! Ticēsim labajam. Lūgsim Latvju Dievus no visas sirds! Būsim veseli un spēka pilni!!!
    Labu veselību no sirds vēlot, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs (Skauģu Skauģis)
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    #veselība #drošība #Pērkons #Laima #Māra #izturība #LatvjuDievuSvētība

Atstājiet komentāru