2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpils slimnīcā Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļu darbu nodrošinās trīs ārsti, divi no darba slimnīcā aiziet

Jēkabpils slimnīcā Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļu darbu nodrošinās trīs ārsti, divi no darba slimnīcā aiziet

Piektdien, tiekoties Jēkabpils domes vadībai un pašvaldības pilnvarotajam pārstāvim SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, slimnīcas valdei un ārstiem ginekologiem, panākta vienošanās, ka trīs ārsti ginekologi – Rita Akermane, Vija Bruzgule un Diāna Bušmane paliek strādāt slimnīcā pamatdarbā, uzņemoties visus pienākumus, lai tiktu nodrošināta pakalpojuma sniegšana Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļās, kā arī pieņemšana poliklīnikā. Savukārt divi ārsti ginekologi nolēmuši pārtraukt darba attiecības ar Jēkabpils slimnīcu.

Pēc ilggadējā darba Jēkabpils slimnīcā, darba attiecības ar iestādi nolēmis pārtraukt Ginekoloģijas nodaļas vadītājs ārsts Andris Blimhens. Kā skaidroja  pašvaldības izpilddirektors un pilnvarotais pārstāvis slimnīcā Guntars Gogulis, dakters Blimhens darbu atstājot personisku iemeslu dēļ. Patlaban Ginekoloģijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja būs daktere Diāna Bušmane. 

Ar Jēkabpils slimnīcu sadarbību nolēmusi pārtraukt arī daktere Ērika Urtāne. Guntars Gogulis sacīja, ka ar viņu vēl notikšot pārrunas individuāli un esot cerība viņu pārliecināt palikt Jēkabpilī. Viņa piektdien sarunās nepiedalījās.

Tikmēr valdei uzdots meklēt un piesaistīt Jēkabpils slimnīcai jaunus ārstus ginekologus.

Komentējot konfliktu ar ārstiem ginekologiem un slimnīcas valdi, Guntars Gogulis norādīja, ka šajā situācijā “katra puse pagāja pretī solīti un klasiskā izpratnē tas bija kompromiss, kur katra puse kaut kādā mērā piekāpās viena otrai. Kāpēc kompromiss nerealizējās līdz galam, kā bija cerēts, ka paliks visi ārsti? Pieņemu, ka kaut kas “nokliboja” komunikācijā. Kur bija problēma, mēs varēsim saprast, kad paies laiks un  “putekļi nosēdīsies”. Tad, kad bija pirmās diskusijas, sistēma un apmaksa modelis jau bija izstrādāts, strīdi bija par detaļām, un es pieņemu, ka strīdos par detaļām arī kaut kas aizgāja greizi un vaina te ir savstarpējā komunikācijā.”

Sarunai ar žurnālistiem, lai plašāk komentētu situāciju un valdes piedāvāto darba modeli, slimnīcas valde atteicās, arī slimnīcas arodbiedrības vadītāja un mediķi uz preses konferenci nepalika. Savukārt Guntars Gogulis plašāku informāciju par to, kāds bija slimnīcas valdes piedāvātais darba un atalgojuma modelis un, cik lielā mērā tas tika grozīts par labu ārstiem, nesniedza, bet uzsvēra, ka slimnīcas valdes uzdevums ir ekonomēt līdzekļus, lai uzlabotu slimnīcas finansiālo situāciju.

“Valdei ir uzstādījums, ka viņiem ir jātiek laukā no zaudējumiem. Tas nav pašmērķis, bet ir attīstības jautājums, jo mēs saprotam, ka, strādājot ar zaudējumiem, nekad neattīstīs pakalpojumu infrastruktūru. Tas nav viegls darbs, paldies viņiem, ka viņi to dara. Tajā brīdī, kad ir grūtāk, mēs nākam palīgā, kā patlaban. Protams, ļoti nepatīkami šajā darbā zaudēt speciālistus, bet situācija jāpieņem tāda, kāda tā ir,” skaidroja Guntars Gogulis.

Viņš uzsvēra, ka jautājums par ginekoloģijas un dzemdību pakalpojumu sniegšanas apdraudējumu Jēkabpils slimnīcā patlaban ir noņemts no dienas kārtības un iedzīvotājiem pakalpojums minētajās nodaļās tiks nodrošināts pilnā apmērā.

Saistītas ziņas:

Panākta vienošanās, ka Jēkabpils slimnīcas ārsti ginekologi no darba neaiziet. Sarunas turpināsies 3.jūlijā


Nepiekrītot izmaiņām darba organizācijā, Jēkabpils slimnīcas četri Ginekoloģijas nodaļas ārsti iesnieguši atlūgumus

Komentāri (0-1/1)

  • Pilsētniece
    04.07.2020 21:46
    Par dakteri Urtāni no sirds žēl. Viņa ir profesionāla savā jomā.

Atstājiet komentāru