2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī būtiski samazinājies bērnudārzu apmeklējumu skaits, no 30.marta dežūrgrupas būs atvērtas tikai PII "Zvaigznīte"

Jēkabpilī būtiski samazinājies bērnudārzu apmeklējumu skaits, no 30.marta dežūrgrupas būs atvērtas tikai PII "Zvaigznīte"

No pirmdienas, 30.marta Jēkabpils pilsētā dežūrrežīmā strādās  tikai PII “Zvaigznīte” (Meža ielā 12). Pārējās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklētājiem būs slēgtas! Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo ir būtiski samazinājies pirmsskolas izglītības iestāžu dežūrgrupiņu apmeklejumu skaits.

Šīsnedēļas statistika liecina, ka pirmdien abu bērnudārzu - "Zvaigznīte" un "Kāpēcītis" dežūrgrupiņas kopumā apmeklēja 60 mazuļi, otrdien - 65, trešdien- 61, ceturtdien - 67 un šodien - 61. Jau ziņots, ka Jēkabpilī kopumā ir 1384 bērnudārzu audzēkņi.

Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa atgādina, ka  iepriekš, no 18. marta dežūrrežīmā pilsētā darbojās divas pirmsskolas izglītības iestādes: PII “Kāpēcītis”  (Palejas ielā 15a)  un PII “Zvaigznīte” (Meža ielā 12).  Tomēr šobrīd, turpinoties Pasaules veselības organizācijas izsludinātās pandēmijas vīrusa Covid-19 izplatībai un valstī noteiktajai ārkārtējai situācijai, no 30.03.2020. līdz turpmākajam rīkojumam slēgta arī pirmsskolas izglītības iestāde “Kāpēcītis” . Savukārt jau iepriekš, no 18.03.2020. līdz turpmākajam rīkojumam slēgtas arī pirmsskolas izglītības iestādes "Zvaniņš'', “Auseklītis” un “Bērziņš”.

Dežūrrgrupa tiks nodrošināta tikai pirmsskolas izglītības iestādē PII "Zvaigznīte", Meža ielā 12. Nepieciešamie konktakti saziņai ar iestādi: tel.65231919, 22319555, e-pasts: zvaigznite@pii.jekabpils.lv

Kā jau iepriekš norādīja Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis, saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu pirmsskolas izglītības iestādēm jānodrošina dežūrgrupiņu darbs. Bērnu pieskatīšana jānodrošina tikai tajos gadījumos, kad vecāki nevar to izdarīt darba dēļ. Tas ir vienīgais nosacījums, kad ārkārtas situācijas laikā vecāki var vest bērnus uz bērnudārzu. Lai nodrošinātu bērnu pieskatīšanu dežūrgrupās, vecākiem pirmsskolas izglītības iestādē jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene pēdējo 14 dienu periodā nav bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai to kontaktpersonām. Tāpat šajā apliecinājumā vecākiem jānorāda, ka nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Atstājiet komentāru