2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

COVID-19: Jēkabpilī no piektdienas slēgtas visas pašvaldības iestādes un atcelti visi kultūras pasākumi (VIDEO)

COVID-19: Jēkabpilī no piektdienas slēgtas visas pašvaldības iestādes un atcelti visi kultūras pasākumi (VIDEO)

Ceturtdienas vēlā vakarā Jēkabpils domē notika preses konference, kurā domes vadība informēja par Jēkabpils pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar izsludināto ārkārtas situāciju Latvijā koronovīrusa Covid-19 ierobežošanai. Ārkārtas situācija izsludināta arī Jēkabpilī.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība rīkosies atbilstoši ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa paziņojumam “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”. Saskaņā ar paziņojumu, Jēkabpilī no 13.marta līdz 14.aprīlim nolemts klātienē pārtraukt mācību procesa norisi Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, Jēkabpils pamatskolā, Jēkabpils 2.vidusskolā, Jēkabpils 3.vidusskolā, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā, Jēkabpils Sporta skolā, A. Žilinska Mūzikas skolā un Mākslas skolā. Par mācību procesa nodrošināšanu attālināti pēc skolēnu brīvdienām, skolēni un vecāki tiks informēti atsevišķi!

Mācību process klātienē no 13.marta nenotiks arī Jēkabpils agrobiznesa koledžā. Jēkabpils domes vadībai pagaidām nebija informācijas vai no piektdienas būs slēgta arī Krustpils pamatskola,kas atrodas pilsētas teritorijā, taču Jēkabpils mērs pieļāva, ka arī šī iestāde rīkosies saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju un noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 izplatībai. 

Šajā laikā skolēniem pēc iespējas jāuzturās savās dzīvesvietās, ja gadījumā tiks novērots, ka bērni un pusaudži klaiņo pa pilsētu un kaut kur pulcējas brīvā laika pavadīšanai, ar skolēniem un vecākiem runās pašvaldības policijas pārstāvji un bāriņtiesa. Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola uzsvēra, ka tā ir vecāku atbildība izskaidrot bērniem nbepieciešamību pēc iespējas uzturēties mājās nevis klaiņot apkārt.

No piektdienas, 13.marta īdz 14.aprīlim vecāki aicināti nevest savus mazuļus uz pilsētas bērnudārziem, bet ja nav iespējas citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu, tad pirmsskolas izglītības iestādē vecākiem vajadzēs rakstiski apliecināt, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, nav bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām.

Jēkabpils domes iuzpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ja tiks konstatēts, ka bērns atvests nevesals tas uzreiz tiks sūtīts mājās, tāpat arī, ja vecāki būs snieguši nepatiesas ziņas un notiks saslimšana ar Covid-19 un tiks nodarīts kaitējums citām personām, nepatiesu ziņu sniedzēji tiks saukti pie atbildības saskaņā ar likumdošanu.

Jēkabpilī no 13.marta līdz 14.aprīlim atcelti visi publiskie pasākumi bez apmeklētāju skaita ierobežojuma! Tas nozīmē, ka ir atcelti visi koncerti, izrādes, cirka izrādes un jebkuri citi masu pasākumi.

Tāpat apmeklētājiem no piektdienas ir slēgta Pilsētas bibliotēka, Galvenā bibliotēka un Jēkabpils Vēstures muzejs.

Nestrādās visas pašvaldības iestādes. Vēl tiek lemts, kā tiks organizēts Jēkabpils sociālā dienesta un Bāriņtiesas darbs. Tāpat arī piektdien pie Jēkabpils mēra uz sanāksmi nāks pašvaldības kapitālsabiedrību vadītāji, lai lemtu, kā tiks organizēts kapitālsabiedrību darbs.

No piektdienas, 13.marta Jēkabpils pilsētas pašvaldība iedzīvotājiem pakalpojumus sniegs attālināti. Iedzīvotāji aicināti izmantot iespēju sazināties ar pašvaldību:

pa tālruņiem: 65236777;  65207304
bezmaksas informatīvais tālrunis: 80205008
sūtot info uz Whatsapp: 20002942
rakstot uz e pastu: pasts@jekabpils.lv
izmantojot elektroniskos pakalpojumus www.jekabpils.lv
pašvaldības oficiālajos sociālo tīklu kontos.
Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, ar mediju starpniecību, aicina vietējos uzņēmējus, lūdzot tos šajā krīzes situācijā būt pretimnākošiem saviem darbiniekiem, organizējot uzņēmumu darbību, maksimāli ierobežojot klientu plūsmu, kā arī atbalstot tos darbiniekus, kuriem ir bērni skolas un pirmsskolas vecumā.

Aivars Kraps aicināja  jēkabpiliešus godprātīgi un atbildīgi izturēties pret MK pieņemto lēmumu, rūpīgi izvērtēt savas ikdienas gaitas un to ietekmi uz apkārtējiem. Šāda ārkārtas situācija valstī un pilsētā ir pirmo reizi, tādēļ viņš aicināja iedzīvotājus būt saprotošiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai. 

Ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības pilnu informāciju par ārkārtas situāciju var iepazīties ŠEIT

Saistīta ziņa: 
Saistībā ar Latvijā izsludināto ārkārtas situāciju Covid-19 dēļ, Jēkabpils mērs sasaucis ārkārtas sanāksmi

Saistībā ar PVO izsludināto pandēmiju vīrusa Covid-19 izplatības dēļ Jēkabpils reģionālajā slimnīcā izsludināta karantīna

 

Komentāri (0-4/4)

  • Koko
    13.03.2020 20:19
    Normāli vecāki nevestu savu bērnu uz dārziņu un nepakļautu riskam.
  • Sandis
    13.03.2020 20:10
    Un kā ar autobusu parku arī pašvaldības iestāde .
  • :)
    13.03.2020 17:07
    "Nestrādās visas pašvaldības iestādes." Bērnudārzos strādā nemirstīgie
  • Vilis
    13.03.2020 14:57
    Vai bērnudārzi nav pašvaldības iestādes?

Atstājiet komentāru