2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils pašvaldība saistībā ar Covid-19 atceļ ārzemju komandējumus un iesaka citas preventīvās darbības

Jēkabpils pašvaldība saistībā ar Covid-19 atceļ ārzemju komandējumus un iesaka citas preventīvās darbības

11.martā, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notika sanāksme ar izglītības, sporta, sociālās jomas iestāžu vadītājiem, lai pārrunātu preventīvās darbības koronavīrusa (COVID 19) ierobežošanai, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sanāksmes sākumā iestāžu vadītāji informēja par veiktajiem preventīviem pasākumiem. Tās turpinājumā Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps uzsvēra, ka, atbalstot Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) noteiktās vadlīnijas un ieteicamos pasākumus saistībā ar COVID-19 vīrusa izplatību iestādēs,  tiek veikti papildus pasākumi personīgās higiēnas prasībām. Kā informēja pilsētas izpilddirektors Guntars Gogulis, no 12.03 iestādēs tiks izdots rīkojums atcelt ārzemju komandējumus, kā arī tiks rosināts iestādēm kritiski izvērtēt ieguvumus un riskus, apmeklējot liela mēroga (virs 50 personām) pasākumus, seminārus, konferences.

Ņemot vērā SPKC rekomendācijas, vadība uzdeva izglītības iestādēm veikt skolēnu aptauju par plāniem brīvlaikā. Aptaujas mērķis ir iegūt informāciju par bērniem, kuri plāno apmeklēt vīrusa skartās valstis, lai pēc  skolēnu brīvlaika pastiprināti novērotu skolēnu veselību.

Jau 5.martā G. Gogulis, pamatojoties uz SPKC rekomendāciju darba devējiem saistībā ar COVID-19 infekciju izdeva rīkojumu, lai novērstu apdraudējumu trešo personu veselībai un dzīvībai. Rīkojums nosaka pienākumu Jēkabpils pilsētas pašvaldības iestādēs strādājošajiem informēt iestādes vadītāju un tiešo vadītāju par nodomu, tai skaitā savā brīvajā laikā, doties ārpus Latvijas uz COVID-19 infekcijas skartām teritorijām. Tāpat rīkojums nosaka nodrošināt iestāžu vadītājiem un struktūrvienību vadītājiem darbiniekam, kurš ieradies no  COVID-19 infekcijas skartajām teritorijām un kuram nav piešķirta 14 dienu darba nespēja kopš izbraukšanas brīža no COVID-19 infekcijas skartās teritorijas, darba organizēšanu attālināti jeb darbu no mājām. 

Sanāksmes noslēgumā G. Gogulis uzsvēra: “Sanāksmē tika akcentēta iestāžu vadītāju atbildība un pilnvaras preventīvo pasākumu īstenošanā. Ņemot vērā ieteikumus, nedēļas nogalē Jēkabpils sporta centrs atcels peldēšanas sacensības. Pašlaik publiskie pasākumi netiek atcelti. Ir apzinātas veicamās darbības un resursi, lai nepieciešamības gadījumā nekavējoties varētu atcelt publiskos pasākumus. Pēc šodienas sanāksmes secinājām, ka atbilstoši pašvaldības iespējām, ir veikti nepieciešamie preventīvie pasākumi.”

Pēc sanāksmes domes vadība konstatēja nepieciešamību sasaukt Civilās aizsardzības komisiju, lai informētu sadarbības teritoriju atbildīgos par Jēkabpils veiktajiem preventīvajiem pasākumiem.

Komentāri (0-2/2)

  • Hhh
    11.03.2020 20:29
    Nu, ja šādi turpināsies, tad pilsētas svētkiem tu tuuuuuu. Nebūs nekādu 350
  • anna
    11.03.2020 18:14
    Jēkabpils arī ir vīrusa skartā teritorija, mums tak ar ir savs slimais, 1 no tiem 10. Ko nu? Visu pilsētu 14 dienu karantīnā?

Atstājiet komentāru