2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Īstenojot remigrācijas projektu, Jēkabpils pašvaldības delegācija apmeklē tautiešus ārzemēs (FOTO)

Jēkabpils pilsētas pašvaldības delegācija projektā “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” 5.martā viesojās Latvijas Vēstniecībā Londonā, kur tikās ar Latvijas vēstnieci Lielbritānijā Baibu Braži un citiem vēstniecības darbiniekiem, informē Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sarunā vēstniecības pārstāvji uzsvēra:"Priecājamies vēstniecībā uzņemt pašvaldības delegāciju delegāciju. Esam novērojuši, ka pēdējā gada laikā Latvijas pašvaldību interese par tautiešiem ārzemēs pieaug, un reemigrācijas joma ir viena no svarīgām prioritātēm, kur mēs redzam tiešās sadarbības iespējas. Mums ir prieks, ka aktīvo pašvaldību skaitam pievienojusies arī Jēkabpils. No vēstniecības puses esam gatavi sniegt ieteikumus, kā labāk pastāstīt par pašvaldību un kas ir tās interesējošās lietas, lai cilvēki pieņemtu lēmumu pārcelties atpakaļ uz Latviju.”

Tikšanās laikā tika pārrunāti migrācijas politikas jautājumi. Noslegumā laba vēlējumi tika ierakstiti vestniecibas viesu grāmatā.

Par projektu: 2019. gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izsludināja pieteikšanos konkursam “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās”. Projekta mērķis: remigrācijas sekmēšana un finansiāla atbalsta sniegšana pašvaldību aktivitātēm, kas vērstas uz remigrācijas sekmēšanu. Kopējais projektam atvēlētais VARAM finansējums - 10 000 euro.

Foto: jekabpils.lv`

Komentāri (0-2/2)

  • ho hooo
    09.03.2020 16:40
    patika pēdējais teikums: "Kopējais projektam atvēlētais VARAM finansējums - 10 000 euro"
    pat uz emigrantu programmu rēķina pašvaldības žubes iemanās ekskursijā uz Londonu aizbraukt it kā cēlu mērķu vārdā. nez cik tad emigrantus atveda atpakaļ, jeb tikai uz Primark aizgāja pa lēto drēbītes iepirkt???
  • Niks
    09.03.2020 00:28
    Kā pašvaldība plāno apturēt jaunatnes emigrāciju no Jēkabpils? Ar palīdzību tiem kas atgriežas? :D

Atstājiet komentāru