2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpils mērs Jaungada naktī iedibina jaunu tradīciju

Jēkabpils mērs Aivars Kraps (GKML) Jaungada naktī iedibināja jaunu tradīciju – sveikt jēkabpiliešus, sākot Jauno gadu, kopā ar savu dzīvesbiedri Ritu. Līdz šim neviens no iepriekšējiem pilsētas mēriem nedz gadumijā, nedz citos publiskos pilsētas pasākumos ģimenes locekļus neiesaistīja.

“Esmu ģimenes cilvēks un sākotnēji mans nodoms bija turēt ģimenei doto solījumu un gadumijā visiem kopā doties iepriekš plānotā nelielā ceļojumā. Taču mana ģimene izlēma citādi. Viņi pēdējā brīdī ierosināja mainīt plānus un nelauzt esošo tradīciju, kad gadumijas naktī iedzīvotājus sveic mērs klātienē uz Vecpilsētas laukuma, jo plānotajā ceļojumā visi kopā varam doties arī kādu citu reizi,” stāsta Aivars Kraps.

Viņš piebilst, ka Ziemassvētki un Jaungada sagaidīšana ir ģimenes svētki, laiks, kad visiem tuviniekiem jābūt kopā. Tāpēc uz skatuves Vecpilsētas laukumā aicinājis līdzi savu sievu, lai ar šādu rīcību uzsvērtu ģimeniskās vērtības.

“Ne visos pasākumos, kur domes priekšsēdētājs piedalās ar uzrunu var līdzi būt sieva, taču Ziemassvētkos un Jaungadā tas ir iespējams un, manuprāt, tā būtu laba tradīcija arī nākamajos gados, uzrunājot jēkabpiliešus, būt kopā ar ģimeni,” piebilst Aivars Kraps.

Jēkabpils mērs, sveicot jēkabpiliešus Jaungada naktī, īsumā atskatījās uz nozīmīgākajiem 2019.gadā paveiktajiem darbiem Jēkabpilī un pilsētniekiem Jaunajā gadā vēlēja labu savstarpējo sadarbību, kopības izjūtu, vēlēja, lai piedzimst daudz veselu un laimīgu bērnu, uzsverot, ka vissvarīgākais mums ikvienam ir mūsu ģimene, mūsu mīļie un tuvie cilvēki. Viņš aicināja sapulcējušos apskaut savus līdzās stāvošos ģimenes cilvēkus un samīļot.

Jēkabpiliešus uzrunāja arī pilsētas mēra dzīvesbiedre Rita. Viņa uzrunāja Jēkabpils ģimenes, vēlot tām mīlestību, savstarpējo saticību un visiem kopā – Laimīgu Jauno 2020.gadu!

Komentāri (0-5/5)

  • lilija
    05.01.2020 16:11
    Ļoti skaists un sirsnīgs apsveikums!
  • Rasma
    02.01.2020 19:08
    Nu par šo izgājienu Krapa ģimenei 5. Ļoti pozitīvi - ģimene cilvēkam galvenais un ;gimene valsts pamats
  • spodra
    02.01.2020 18:13
    Prieks par Aivara Krapa ierosinājumu un kopēju ģimenes Jaungada apsveikumu !
    Sēž Jaunais Gads uz dienas pakāpiena,
    tam sirsniņa kā putna bērnam pukst -
    kā bites spieto Laimes vēlējumi,
    kas viņam vienam jāpiepilda būs.
    Sarma Upesleja
  • Nukse
    02.01.2020 14:49
    Patīkami.
  • Māra
    02.01.2020 14:46
    Ļoti jauka un apsveicama tradīcija.

Atstājiet komentāru