2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Antons Patmalnieks dzīves aicinājumu radis sētnieka darbā

Antons Patmalnieks dzīves aicinājumu radis sētnieka darbā

Antons Patmalnieks Namu pārvaldē strādā kopš pagājušā gada janvāra, taču šajā īsajā laikā ne tikai iemīlējis savu darbu, bet arī ieguvis māju iemītnieku cieņu. Antons atzīst, ka sētnieka darbs ir viņa aicinājums, un ik diena aizrit, gūstot un sniedzot pozitīvas emocijas.

Namu pārvaldes Krustpils iecirknī strādā astoņi sētnieki un pieci apkopēji. Antona pārziņā ir Madonas ielas mikrorajons, kur viņš strādā par sētnieku un kurš jau no laika gala izcēlies ar īpaši apzinīgiem sētniekiem. Savukārt Ziemeļu ielā 22, Slimnīcas 2 un 12, Zīlānu 4 un Rīgas 227 Antons veic apkopēja darbu. Apzinīgs, pieklājīgs, uzticēto darbu veic godprātīgi, centīgi un kārtīgi. Un smaidīgs, šķiet, pat tad, ja diena gadījusies saspringtāka nekā citkārt. 

Lai koplietošanas telpas un māju apkārtne būtu sakopta, sētnieka un apkopēja darbam jānorit rokrokā ar pašiem iedzīvotājiem. Un netiek jau prasīts daudz, tik vien, kā, piemēram, kārtīgi izmest atkritumus konteinerā. Mēdz būt reizes, kad, teiksim, ar kādu pīpmani, kurš ar izsmēķiem piegružo apkārtni, vienkārši jāaprunājas, tā pozitīvi un it kā starp citu, lai nākamreiz viņš rīkotos apzinīgāk. 

Antons vienlīdz labi jūtas gan apkopēja, gan sētnieka amatā, jo enerģijas pietiek abiem un vēl pāri paliek! Jā, darba ir daudz, un tas ir fiziski smags, jābūt labai veselībai un rūdījumam, turklāt Antons, pats radis dzīvot sakoptā vidē, strādā tā, lai būtu apmierināts ar ik sīkumu. Viņš arī labprāt uzklausa iedzīvotājus un aprunājas, jo sētnieks ir gluži vai savējais gan lielam, gan mazam. Jā, Antons ir priecīgs, ka arī bērni novērtē viņa paveikto. „Ļoti patīkami bija dzirdēt „paldies” par sakārtoto rotaļu laukumu. It kā sīkums, taču sniedz tik daudz patīkamu emociju!” teic Antons.

Brīvajā laikā viņam patīk gatavot ēst un ceļot, tā, piemēram, ir iepazīta Latgale, arī skaistākās vietas Lietuvā un Igaunijā. Un pēc labas atpūtas atgriezties darbā un būt kopā ar kolēģiem, kuri strādā, lai ikviens no mums savā mājā un tās apkārtnē justos ērti un droši!


SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru