2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Margarita Meļņikova: Jēkabpils slimnīcu vēlos redzēt kā reģiona pirmo izvēli pacientiem un personālam

Sagaidot slimnīcas 110.gadadienu 2022.gadā Jēkabpils slimnīcai būtu jābūt par reģiona pirmās izvēles slimnīcu gan pacientiem, gan medicīnas personālam, trešdien pēc apstiprināšanas amatā sacīja jaunā SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova. Viņas teiktajam piekrita un sacīto atbalstīja valdes loceklis Renārs Putniņš.

Trešdien Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) par kapitālsabiedrības "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētāju iecēla Margaritu Meļņikovu, bet valdes locekli - Renāru Putniņu. Darbu valdē turpina valdes loceklis un galvenais ārsts Andrejs Miļčevskis.

"Uzskatu, ka no šodienas Jēkabpils reģionālā slimnīca iegūs citu atspēriena punktu un stratēģisko vīziju darbam ar slimnīcas klientu-pacientu un pilsētas lielākās kapitālsabiedrības kolektīvu. Esmu pārliecināts, ka valde tiks galā ar uzticētajiem pienākumiem, nodrošinot klientiem maksimāli profesionālu un kvalitatīvu pakalpojumu reģionā," atklājot preses konferenci sacīja Aivars Kraps.

Savukārt Margarita Meļņikova pauda pārliecību, ka, strādājot komandā un sadarbojoties, slimnīcas kolektīvs varēs sasniegt labus rezultātus. Lai darbi ritētu efektīvi, plānots veikt valdes pienākumu un jomu sadali, tādējādi nepieļaujot funkciju pārklāšanos. 

Jautāta, kā jaunā valde plāno risināt Jēkabpils slimnīcas sarežģīto finansiālo situāciju, Margarita Meļņikova sacīja, ka uz šo jautājumu varēs atbildēt vēlāk, vispirms jāizstudē dokumenti, jāiepazīstas ar situāciju. Viņa uzsvēra, ka viena no prioritātēm būs vienotas slimnīcas komandas veidošana, konsultēšanās ar darbiniekiem kopīgu lēmumu pieņemšanā, iecerēts izveidot konsultatīvo padomi, kurā darbosies slimnīcas vadošie mediķi.

“Es viena nevarēšu izdarīt to, ko es gribētu izdarīt, tam ir vajadzīgs visu darbinieku atbalsts, jebkuras pārmaiņas tiks ieviestas dzīvē tikai saskaņojot ar darbiniekiem, ja ir pretestība, tad tas neizdosies,” saka Margarita Meļņikova.

Valdes loceklim Renāram Putniņam žurnālisti jautāja, kā viņš plāno sadalīt savus pienākumus – darbu Jēkabpils slimnīcas valdē, kā padomnieks valdības vadītājam Krišjānim Kariņam un kā praktizējošs neiroķirurgs. Viņš sacīja, ka neiroķirurģija viņam ir svarīga un to nepametīs, bet samazinās darbu apjomu, savukārt, ja darbam Jēkabpilī traucēs politiskā darbošanās, viņš no tās atteiksies. Runājot par neiroķirurģiju, Renārs Putniņš uzsvēra, ka tā ir specifiska un dārga nozare, kurā strādā šaurs speciālistui loks, tāpēc tai jākoncentrējas galvaspilsētā. Taču neiroķirurga konsultācijas un padomu viņš nepieciešamības gadījumā sniegs arī Jēkabpils slimnīcā.

Preses konferencē tika jautāts, kāpēc jaunie valdes locekļi nolēmuši no galvaspilsētas nākt strādāt uz Jēkabpili. Margarita Meļņikova sacīja, ka šī pilsēta viņai ir tuva, jo te dzīvo viņas vecmamma un šeit pavadīti vasaras brīvlaiki. Viņa atklāja, ka uz Jēkabpils slimnīcas valdi startējusi arī pagājušajā gadā, taču toreiz konkursā neuzvarējusi.  Savukārt Renāram Putniņam tuvi draugi dzīvojot Dunavā un bieži nācies braukt cauri pilsētai, kas viņam iepatikusies. Tāpat arī Jēkabpilī esot viena no modernākajām operāciju zālēm valstī, par to viņš pārliecinājies tajās reizēs, kad šeit nācies braukt, sadarbībā ar medicīnas katastrofu centru, veikt sarežģītas operācijas pacientiem galvaskausa traumu gadījumā. Tagad varot būt lepns, ka strādās slimnīcā, kur ir tik mūsdienīgi iekārtota operāciju zāle.

Runājot par turpmāko darbu Renārs Putniņš uzsvēra, ka liela vērība tiks veltīta Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) finansētā projekta īstenošanai slimnīcas uzņemšanas nodaļas pārbūvē.

"Kā viens no tuvākajiem darbiem, kuram pievērsīsim uzmanību, būs zāļu izlietošanas caurskatāmības nodrošināšana, kas ir svarīga komponente slimnīcas finanšu sadaļā. Runājot par nākotnes vīziju, 2022.gadā uz Jēkabpils reģionālās slimnīcas 110.jubileju vēlos to redzēt par šī reģiona pirmās izvēles slimnīcu gan pacientiem, gan medicīnas personālam," stāstīja jaunā slimnīcas vadītāja.

Margarita Meļņikova norādīja, ka vēlas panākt, lai Jēkabpils slimnīcā ir insulta vienība. 

Žurnālisti arī norādīja, ka Jēkabpils slimnīcā ir spēcīga arodbiedrība un jautāja, vai jaunā valde plāno ar to sadarboties. Margarita Meļņikova un Renārs Putniņš sacīja, ka sadarbosies ar visu slimnīcas kolektīvu, tajā skaitā arodbiedrību, atzīmējot, ka tas ir apsveicami, ja kolektīvā ir spēcīga arodbiedrība. Runājot par sadarbību, Margarita Meļņikova piebilda, ka šīs nedēļas nogalē ir sporta spēles, kurās viņa piedalīsies kopā ar kolektīvu, jo sports ir viens no viņas vaļaspriekiem.

Preses konferencē piedalījās arī valdes loceklis un galvenais ārsts Andrejs Miļčevskis. Uz žurnālistu jautājumu, kā vērtē kolēģus, jaunos valdes locekļus, viņš sacīja, ka pozitīvi un, viņaprāt, darbi veikšoties labi,

Jau ziņots, ka pašvaldības izsludinātajā konkursā uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem bija pieteikušies deviņi pretendenti. Ar visiem pretendentiem tika veiktas pārrunas. Pārrunu rezultātā par atbilstošākajiem kandidātiem valdes locekļu amatiem tika atzīti Meļņikova un Putniņš. Komisija atzinīgi novērtēja abu pretendentu izglītību un zināšanas veselības jomā, kā arī iegūto līdzšinējo pieredzi.

Pirms tam, 13.jūnijā, dalībnieku ārkārtas sapulcē no amata atsaukts Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Gvido Liepiņš, kurš amatā iecelts 2018.gada maijā.

Komentāri (0-2/2)

  • Zipii
    01.08.2019 21:18
    Nesen nācās uzturēties Jēkabpils slimnīcā. Dažiem no personāla vajadzētu iemācīties laipnak izturēties pret pacientiem
  • Anna
    01.08.2019 09:13
    Lai ir laiska, ka tik smuka, ka tik smuki danco...!

Atstājiet komentāru