2024.gada 19. marts

Jāzeps

Ar balsu vairākumu par Jēkabpils mēru ievēlēts Aivars Kraps

Jēkabpils domes ārkārtas sēdē 30.aprīlī no amata tika gāzts līdzšinējais domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) un ar balsu vairākumu par Jēkabpils mēru ievēlēts Aivars Kraps (GKML).

Pēc Ragaiņa gāzšanas no amata, tika izvirzīti jauni kandidāti mēra amatam. Deputāts Aigars Nitišs (LZP) izvirzīja Raivi Ragaini, bet Leonīds Salcevičs (JRP) – Aivaru Krapu.

Līdzšinējais mērs no amata tika gāzts ar septiņām balsīm "par" un piecām "pret". Par Ragaiņa gāzšanu balsoja Jēkabpils reģionālās partijas deputāti - Leonīds Salcevičs, Aleksandrs Deinis un Māris Dimants, neatkarīgā deputāte Kristīne Ozola, Latgales partijas deputāts Nikolajs Anuškevičs un no "Saskaņas" ievēlētais Broņislavs Ivanovskis, kā arī  Aivars Kraps. Ar šo pašu deputātu balsīm par jauno Jēkabpils mēru ievēlēts Aivars Kraps. Domes sēdē nepiedalījās partijas "KPV LV" deputāte Signe Bērziņa. Jāpiebilst, ka kopš brīža, kā domē tika iesniegts iesniegums par Raivja Ragaiņa atstādināšanu no amata, kuru parakstīja arī Signe Bērziņa, viņa pašvaldības komitejas un domes sēdes nav apmeklējusi.

Domes sēdē neuzticību izteikušie deputāti mēram pārmeta nespēju komunicēt un deputātu priekšlikumu ignorēšanu. Bijušais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (JRP) apgalvoja, ka pēc tam, kad astoņi deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi Ragaiņa atbrīvošanai, mērs nevis sasaucis deputātus pie viena sarunu galda, bet gan mēģinājis noturēt savu amatu, piedāvājot amatus pašvaldības kapitālsabiedrībās vai vēl citus labumus.  Salcevičs arī pārmeta līdzšinējai domes vadībai, ka situācijā, kad Jēkabpils slimnīca grimst parādos, valdes locekļiem “pa kluso” paaugstinātas algas līdz četri tūkstoši eiro mēnesī.

Ragainis pārmetumus domes sēdē nosauca par meliem, uzsverot, ka deputātu grupa darbojas nevis deputātu, bet iedzīvotāju interesēs. Viņš arī pateicās domes un kapitālsabiedrību darbiniekiem par 22 mēnešu laikā paveikto, īstenojot dažādus projektus.

Sēdē vairākkārt izskanēja aicinājums balsot pēc sirdsapziņas. Jēkabpils mēra vietniece Līga Kļaviņa (LZS) deputātus aicināja balsot tā, lai nenogalinātu savu reputāciju un droši varētu skatīties saviem vēlētājiem acīs.

Sēdes noslēgumā Jēkabpils mēra vietniece Līga Kļaviņa paziņoja, ka neredz iespēju turpināt darbu jaunās koalīcijas sastāvā, tāpēc atkāpjas no amata un 2.maijā iesniegs atlūgumu.
 Jēkabpils mērs Aivars Kraps pēc ievēlēšanas sacīja, ka jau tuvākajā laikā darīs zināmu savu pilsētas attīstības vīziju un jau nosauca divas lietas, kas noteikti tiks mainītas. Pirmkārt, viņa skatījumā sevi nav attaisnojuši jaunizveidotie pieci departamenti un šī kārtība tiks mainīta, tāpat arī jaunā mēra vērtējumā domē nav vajadzīgs izpilddirektora vietnieka amats.

Sarunā ar Radio1.lv  Aivars Kraps uzsvēra, ka viņam ir uzkrāta ievērojama pieredze pašvaldības darbā, daudz jaunu ideju, mūsdienīgs skatījums uz pašvaldības darbu, kur iedzīvotāji un viņu vajadzības ir visu plānu un darbu centrā. Aivars Kraps sola, ka jau tuvāko mēnešu laikā, informēs Jēkabpils iedzīvotājus ar konkrētu vīziju par pilsētas attīstību tuvākajos piecos sešos gados. Viņs sola, ka tiks saimnieciski lietoti esošie resursi un pēc iespējas vairāk centīšoties piesasitīt finanses no ES fondiem. 

“Pēdējos divos gados nekas jauns, inovatīvs nav piedzīvots. Tiek realizēti iepriekšējā sasaukuma sarūpētie un uzsāktie projekti. Manuprāt, vadītājam jāspēj definēt sava vieta komandā un jāprot atrast un izmanot visus pieejamos resursus konkrētu uzdevumu veikšanai. Nav spēks kritizēšanā un vainīgā meklēšanā, bet svarīga ir prasme uzklausīt un sadzirdēt. Mani vecāki ir mācījuši cienīt vecākus, dzīves un darba pieredzes viedus cilvēkus, tāpēc es vienmēr cenšos  uzklausīt viņu padomus, nevis visu, kas tika darīts iepriekš, noniecināt,” saka Aivars Kraps.

Viņš uzsver, ka ir komandas cilvēks, sadarbosies un uzklausīs visus uzņēmējus un deputātus. 

“Piekrītu Ragaiņa kunga teiktajam: “ Ne jau politika ir netīra, politiku netīru padara cilvēki”, tāpēc nemetīsm dubļus otram, bet katrs izslaucīsim  savu pagalmu. Jo kā skan  latviešu tautas sakāmvārds – cita acī skabargu redz, savā neredz baļķi. Es esmu ģimenes cilvēks. Man ir stipra un mīloša ģimene, kurā valda uzticība un cieņa, mēs esam kopā gan priekos, gan bēdās, ar lepnumu uzsver Aivars Kraps.

Šīs nedēļas nogalē – 4.maijā – svinēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Jaunajam mēram jautājām, ko viņš novēl jēkabpiliešiem šajos svētkos?

“Vēlu visiem jēkabpiliešiem  – 4. maijā - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā būt kopā ar savu ģimeni, sev mīļiem un tuviem cilvēkiem,  pie balti klāta galda,  kavēties domās un sarunās par valsti, patriotismu, katra devumu savai valstij, savai zemei un savai pilsētai. Jaukus un saulainus svētkus!” vēl Jēkabpils mērs Aivars Kraps.

Foto: jekabpils.lv/ Jānis Lācis


Saistīta ziņa: VIDEO NO JĒKABPILS DOMES ĀRKĀRTAS SĒDES - Jēkabpils domes ārkārtas sēdē - uzticības balsojums pilsētas mēram

Komentāri (0-10/27)

  • Andris
    02.05.2019 13:22
    Ja mainīt varu,tad vis maz ar kaunu un bezkaunību protošiem kandidātiem!!!
  • JaJa
    02.05.2019 08:16
    Kakā biksēs:
    Piesaistīšot naudu no eirpoas fondiem lai vairāk var kabatā iebāst, tāpat kā kena parka tolete par 83 pakām
    Jūs gan esat jocīgi. Bļaujat par WC, ka pa 83000, bet ābele tajā pat laikā, šķiet, bija pa 54000!!! WC ta ka vērtīgāks, bet abi projekti praktiski vienādā cenā. Kāpēc Raivis nenoprotestēja ābeli? Jo Ošukalns?
  • vēlētāja
    01.05.2019 22:21
    Lai veicās Krapa kungam ! Jānovēl, lai "akmeņu stūmēji", atļauj viņam strādāt jēkabpiliešu labā, un pilsētā aktivizējas uzņēmējdarbības vide, kas Jēkabpilī ir izteikti pasīva. Vieni un tie paši "vecie" uzņēmumi. Lai jaunajiem ir jaunas darbavietas, kur strādāt, un nav jāmeklē darbs Rīgā.
  • JaJa
    01.05.2019 19:31
    paciente:
    Skaisti! Slimnīcas valdei 4.000 algā un vēl bāzīs darbiniekiem un pārējai tautai, ka algu fonds noēd 75%. Liepiņ! Atkāpies pa labam pats!
    Super, 4000 par neko nedarīšanu.
  • optimiste
    01.05.2019 15:05
    Un varbūt arī kāds kādreiz sakārtos ēdināšanu slimnīcā? Cik tad var ar tiem spaiņiem pa pagalmu staigāt! Kur skatās Pārtikas un veterinārais dienests?
  • Lote
    01.05.2019 14:22
    Oi nu slimnīcā un poliklīnika visus vēl, piedodiet par izteicienu, drazt un drazt....lai pirmajā vietā ir pacienti, nevis kafijas,jubilejas un dāvanas no tiem, kam paveicies izrakstities dzīviem un veseliem.... mazliet jau gāja uz labo pusi, bet kā padzirdējis ka Ragaini met nost, tā visos stūros čukstas ka nu tik Liepiņu ar mērīs nost,un būs atkal zelta dzīve!!! Vienīgā iespēja ātri salasīt visus nodaļas darbiniekus ir atvest kukuļus...un pēc tam aiz sevis jau aiztaisītām durvīm klausīties kā tiek guvums dalīts, ka šakāļu barā....
  • Kakā biksēs
    01.05.2019 08:18
    Piesaistīšot naudu no eirpoas fondiem lai vairāk var kabatā iebāst, tāpat kā kena parka tolete par 83 pakām
  • Veeleetaaja
    01.05.2019 08:15
    Kopš pirmās sēdes domē, kad Līgai izdevās "nostumt akmeni" visās sēdēs un pat komiteju sēdēs kā 100procentīgs apmeklētājs bija vinjas vīrs. Sēdē kad kā akmeni nostūma Raivi un liidz ar to visus zaļos viņa nebija. Savādi. Uzvaras brīdī līdzās grūtā brīdī sēd aizkrāsnē....
  • Pilsonis
    01.05.2019 01:38
    Koknab:
    Uzslava jaunajam mēram laiks Gvidiņam ar atlūgumu stāties rindā aiz māsīcas pietiks sūkt darbinieku sviedrus
    Oj kā slimnīcas darbiniekiem nepatīk, ka viņiem liek strādāt un darīt savu darbu par ko viņiem maksā!
  • Noteikti!
    01.05.2019 00:44
    Kur viņam ir zināšanas un pieredze?!!!!!!
123

Atstājiet komentāru