2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils domes deputātu grupa pieprasa pilsētas mēra Raivja Ragaiņa atstādināšanu ( PAPILDINĀTS AR VIDEO )

  • 17 aprilis 2019 --

Jēkabpils domes astoņu deputātu grupa ierosinājusi sasaukt ārkārtas domes sēdi, lai izteiktu neuzticību Jēkabpils mēram Raivim Ragainim (Latvijas Zaļā partija) un ievēlētu jaunu domes priekšsēdētāju. Šim amatam tiek virzīts Aivars Kraps (Gods kalpot mūsu Latvijai).

Iesniegumu par neuzticības balsojumu parakstījuši  – Aivars Kraps, kas pārstāv politisko spēku Gods kalpot mūsu Latvijai, Kristīne Ozola – Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Leonīds Salcevičs, Māris Dimants un Aleksandrs Deinis, kas ievēlēti no Jēkabpils reģionālās partijas, Nikolajs Anuškevičs – Latgales partija, Broņislavs Ivanovskis – Saskaņa un Signe Bērziņa - KPV LV.  

Sēde, kurā varētu notikt neuzticības balsojums jāsasauc divu nedēļu laikā līdz 30.aprīlim jeb šis jautājums jāiekļauj kārtējā domes sēdē 25.aprīlī. 

Preses brīfingā, kuru sasauca Aivars Kraps un Leonīds Salcevičs, Kraps sacīja, ka šādu lēmumu pieņēmis divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, pašreizējā domes vadība nekomunicē ar pārējiem deputātiem, proti, par pašvaldībā notiekošajiem procesiem netiek pilnībā informēti nedz pozīcijas, nedz opozīcijas deputāti. Otrkārt, zinot, ka divu gadu laikā gaidāma teritoriālā reforma, domes vadītājs nav pietiekami aktīvi iesaistījies šajā procesā, lai aizstāvētu Jēkabpils intereses, nenotiek komunikācija ar apkārtējo novadu vadītājiem un iedzīvotājiem. 

Arī Leonīds Salcevičs pašreizējai domes vadībai pārmet vājo komunikāciju ar pārējiem pašvaldības deputātiem un visu jautājumu izlemšanu šaurā lokā.

Sarunā ar Radio1 Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja, ka tikko tikai saņēmis šādu deputātu iesniegumu un tāpēc pagaidām vēl nevar to komentēt. Vispirms esot jāsaprot, kādas ir pretenzijas, kas neapmierina. Turklāt pašvaldībā esot spēkā arī pašreizējās koalīcijas līgums un jāsaprot, kāpēc tapis šāds iesniegums. Raivis Ragainis savu komentāru pieprasītajam neuzticības balsojumam solīja sniegt tuvākajā laikā. Viņš arī sacīja, ka šonedēļ ārkārtas sēde netiks sasaukta. To sasauks pēc Lieldienām.

Komentāri (0-10/64)

  • Skats no malas
    25.04.2019 15:09
    Jēkabpils iedzivotaja:
    Jēkabpilī nav vajadzīgi tadi mēri ka Aivars Kraps un Leonīds Salcevičs!
    ...nu labi un kāpēc? Vai vari pamatot?
  • Jēkabpils iedzivotaja
    25.04.2019 15:00
    Jēkabpilī nav vajadzīgi tadi mēri ka Aivars Kraps un Leonīds Salcevičs!
  • Skats no malas
    25.04.2019 13:04
    Man jau rādās, kad Raivis nevelk šādā amatā.
  • Jēkabpils iedzivotaja
    25.04.2019 11:18
    Raivim ir jauzvar. Mes par viņu!
  • Ārija
    20.04.2019 23:06
    Tā ir politika un tikai. Tas nav nekas ne slikts ne labs, te deputāti vienā komandā, te citā, kuram pārsvars tam vara. Sākumā pārsvars bija Nitišam un ragainim, nosrtūma Salceviču malā. tagad komandu ap sevi pratis saliedēt Kraps, Ragainim un Co būs jātkāpjas. Te vieni, te otri zaudē kauju, bet karš turpinās. Un arī dzīve turpinqas un vēl divi gadi līdz vēlēšanām, nav teikts, ka pēc kāda laika Ragainis saliedē komandu un Krapam būs jātkāpjas un vēlreiz pēc tam Ragainim... politika. Politiskas spēlītes un pa vidu tam visam esam mēs iedzīvotāji un mūsu pilsēta. Jācer ka nemieri domē minimāli ietekmēs dzīvi pilsētā.
  • Elza
    20.04.2019 09:56
    Cilvēks, kurš čurāja spēļu zālē nāks par mēru??
  • Elza
    19.04.2019 20:33
    Salcēvičs ir bezkaunīgs . Ļauj taču Ragainim strādāt .
  • Aiga
    19.04.2019 17:29
    Nu ja Salcevičam naudas pietrūka ko kabātā bāzt.
  • Gvido
    19.04.2019 12:13
    Mans ieteikums būtu ievēlēt par domes priekšsēdētāju atpakaļ Leonīdu Salceviču. Vismaz būtu visas ielas kārtībā laikus un nevaldītu pilsētā haoss! Viņa darbības laikā pilsētā tika jūtamas pārmaiņas un darbi norisēja raiti.
  • Šreks
    19.04.2019 11:55
    Te daudzie runa par noziegumiem, noziegums maksāt par vienistabas dzīvokli 70€ mēnesī par apkuri, pensionārei! Tas mana skatījumā noziegums.

Atstājiet komentāru