2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Uzsākta velotrases (pump track) izbūves projekta realizēšana Filozofu ielā

Uzsākta velotrases (pump track) izbūves projekta realizēšana Filozofu ielā

Jēkabpils pilsētas pašvaldība uzsākusi velotrases (pump track) izbūves projekta realizēšanu Filozofu ielā. Par darbu veikšanu Jēkabpils pilsētas pašvaldībā noslēgts līgums ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, projekta plānotā realizācija paredzēta līdz šī gada 30.augustam.

Priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumus Aivars Kraps skaidro: “Šobrīd pašvaldība radusi iespēju, realizējot divus nozīmīgus projektus pilsētā, nodrošināt atgūtā drupinātā materiāla un Neretas ielas pārvada asfalta seguma otrreizēju izmantošanu trases pamata izveidei. Šajā teritorijā paredzēta jauna, multifunkcionāla, asfaltēta velotrase, kas kalpos kā vieta, kur aktīvi ikdienu pavadīt jebkuru vecumu, prasmju un pārvietošanās līdzekļu piekritējiem. Velotrasi Jēkabpilī apmeklēs braucēji no citām Latvijas pilsētām, jo šādas atpūtas vietas ir jaunums valstī. Divas vienādās trases, līdz šim nav nekur izveidotas, līdz ar to pilsēta piesaistīs papildus uzmanību un veicinās tūrisma attīstību.”

Plānotā velotrase ir rūpīgi analizēta un plānota aktīvās atpūtas vieta pilsētā, pielāgota visa vecuma un līmeņa braucējiem. Tā būs speciāli konstruēta asfalta trase, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Izmantojot kalniņu sniegto paātrinājumu, braucēji spēj braukt neminot pedāļus. Trases plānojums veidots tā, lai visa teritorija būtu pārskatāma no jebkuras vietas un izslēgtu sadursmes riskus. Trasi būs iespējams izmantot 8 pārvietošanās līdzekļiem – kalnu divriteņiem, bmx, skeitbordiem, skrejriteņiem, skrituļslidās, longbordiem. Pie trases tiks izstādītas drošības un informējošās zīmes, kas informēs apmeklētājus par trases lietošanas noteikumiem, nepieciešamajiem aizsargelementiem un trases apmeklētāju pienākumiem. Kopējā līguma summa sastāda 175 400 EUR (ar PVN). Trases kopējā platība paredzēta aptuveni 2450 m2.

Informāciju sagatavoja 
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru