2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Izglītības iestāžu audzēkņi viesojas Jēkabpils pilsētas pašaldībā

Izglītības iestāžu audzēkņi viesojas Jēkabpils pilsētas pašaldībā

Šonedēļ Jēkabpils pilsētas pašvaldībā viesojās Jēkabpils izglītības iestāžu audzēkņi, lai iepazītos ar pašvaldības struktūru, funkcijām un uzzinātu vairāk par savu pilsētu. Apmeklējuma laikā skolēniem bija iespēja tikties ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju, kā arī uzdot interesējošus jautājumus.

14. novembrī ekskursijā uz pilsētas pašvaldību ieradās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 8. klase, bet 16. novembrī pašvaldībā viesojās Jēkabpils pamatskolas 5. klase.  Skolēniem bija iespēja uzzināt vairāk par pašvaldības funkcijām, profesijām, kuras atrodamas pašvaldībā, iepazīties ar pilsētas vēsturi un simboliku, kā arī noskatīties vairākus video materiālus par Jēkabpili. Klašu grupas apskatīja domes sēžu zāli, laulību zāli, kā arī līgavas un līgavaiņa istabu. Savukārt 16. novembra rītā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis devās ciemos pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 11. klases audzēkņiem, lai sniegtu atbildes uz skolēnus interesējošiem jautājumiem. Sarunā ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju izglītības iestāžu audzēkņi uzdeva jautājumus par jauniešu izklaides iespējām pilsētā, skolu un ielu remontiem, kā arī deputātu un pašvaldības darbinieku pienākumiem. Kopumā ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini šonedēļ tikās 65 skolēni.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina arī turpmāk pilsētas izglītības iestāžu klašu grupas pieteikt apmeklējumu Jēkabpils pašvaldībā. Pieteikties var sūtot e-pastu uz adresi ieva.gadmane@jekabpils.lv Pieteikumā jānorāda skola, klase, skolēnu skaits, ērtākais tikšanās datums un laiks, kā arī atbildīgā skolotāja telefona numurs turpmākai saziņai.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gādmane
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Jaunatnes lietu speciāliste
Mob.tālr. +37125906344
ieva.gadmane@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru