2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Jēkabpils bērnudārzam "Zvaigznīte" izvēlēta vadītājas amata pretendente

Jēkabpils bērnudārzam "Zvaigznīte" izvēlēta vadītājas amata pretendente

Jēkabpils domes Finanšu komiteja ceturtdien izskatīja lēmuma projektu par bērnudārza "Zvaigznīte" jaunās vadītājas iecelšanu amatā.

Sēdē informēja, ka konkursā pieteicās seši pretendenti, divi no tiem neatbilda izvirzītajām prasībām, tāpēc uz konkursa otro kārtu tika uzaicināti četri, no kuriem pārāka par citiem bija Anita Apine. Pirms dome lems par viņas apstiprināšanu amatā, viņas kandidatūra jāapstiprina Izglītības un Zinātnes ministrijai.

Lemjot par šī lēmuma projekta virzīšanu uz domes sēdi, izvērtās diskusija. Deputāts Aivars Kraps sacīja, ka viņa rīcībā ir informācija, ka bērnudārza "Zvaigznīte" kolektīva 100 procentu atbalsts esot citai kandidātei un, ka Jēkabpils domei nosūtīta arī kolektīva atbalsta vēstule viņai. Jēkabpils mēra vietniece Līga Kļaviņa apstiprināja, ka šāda vēstule ir saņemta, bet vērtēšanā tā netikusi ņemta vērā. Līga Kļaviņa sacīja, ka vēstulē paustais atbalsts bijis labāko padomju laika tradīciju garā, turklāt arī citiem kandidātiem bijušas atbalsta vēstules.

Aivars Kraps lūdza precizēt vai arī citiem amata kandidātiem bijušas vēstules no bērnudārza kolektīva “Zvaigznīte”. Līga Kļaviņa sacīja, ka nē, ka tās esot cita veida atbalsta vēstules. Taču kā jau minēts tās vērtēšanā netika ņemtas vērā.

Finanšu komitejas sēdē, tika informēts, ka Jēkabpils domes vērtēšanas komisijas izvēlētā amata pretendente ir jēkabpiliete, ar labu izglītību profesionālajā jomā, kā arī ar bagātīgu pieredzi izglītības darbā, gan privātā pirmsskolas izglītības iestādē, gan pašvaldības bērnudārzā, gan vispārizglītojošajā skolā. Pēc izvēlētās kandidatūras apstiprināšanas Izglītības un zinātnes ministrijā, domes sēdē, kad tiks lemts par iecelšanu amatā, deputāti tiks iepazīstināti klātienē ar jauno bērnudārza “Zvaigznīte” vadītājas amata kandidāti Anitu Apini.

Atstājiet komentāru