2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Jēkabpils pilsētas pašvaldībai izsaka pateicību par dalību Eiropas kultūras mantojuma dienās

Jēkabpils pilsētas pašvaldībai izsaka pateicību par dalību Eiropas kultūras mantojuma dienās

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis saņēmis Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Zemgales reģionālās nodaļas vadītājas, galvenās valsts inspektores Elvīras Mantrovas pateicības vēstuli par Jēkabpils pilsētas pašvaldības dalību Eiropas kultūras mantojuma dienās 2017.

Vēstulē E. Mantrova raksta: “Šī gada 9.un 10.septembrī ir aizvadītas tradicionālās Eiropas kultūras mantojuma dienas, kuras Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija organizē sadarbībā ar pašvaldībām un kultūras mantojuma objektu īpašniekiem. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Zemgales reģionālā nodaļa augsti novērtē sadarbību un pateicas pašvaldībai un tās komandai - pasākumu organizatoriem, objektu īpašniekiem, sabiedriskajām organizācijām, muzeju, tūrisma un kultūras speciālistiem, kas nodrošināja pasākumu norisi, to saturīgumu un viesmīlīgo gaisotni”.

Par godu Eiropas kultūras mantojuma dienām 9.septembrī pie Jēkabpils Tautas nama notika āra fotogrāfiju izstādes atklāšana- “1937.gads. Atklāts Jēkabpils Aizsargu nams”. Izstādē atainotas vēsturiskas Aizsargu nama lielformāta fotogrāfijas un īsa informācija par Jēkabpils Aizsargu nama vēsturi.

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas bija veltītas Latvijas vēsturei – vēsturisku notikumu vietām. Visā Latvijā pasākumi norisinājās vairāk nekā 60 vēsturisku notikumu vietās, kas pārstāvēja Latvijas vēstures gaitu no akmens laikmeta līdz 20.gadsimta dramatiskajiem notikumiem.

Atstājiet komentāru