2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Domes vadība ar ministriju un Zemgales reģiona pārstāvjiem pārrunā deinstitucionalizācijas projekta īstenošanas nosacījumus

Domes vadība ar ministriju un Zemgales reģiona pārstāvjiem pārrunā deinstitucionalizācijas projekta īstenošanas nosacījumus

Jēkabpils pilsētas domes vadība Jēkabpilī tikās ar Labklājības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Zemgales plānošanas speciālistiem, lai pārrunātu deinstitucionalizācijas (DI) projekta risinājumus pašvaldībā.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība projekta ietvaros plāno izveidot divus dienas aprūpes centrus, specializētās darbnīcas, kā arī grupu dzīvokļus vai jauniešu māju, taču pakalpojumu izveide vēl jāskata kontekstā ar reģiona pašvaldību plāniem un esošo infrastruktūru.

Lai līdz 2017. gada 31. decembrim precizētu projektā īstenojamās aktivitātes un iesniegtu projektu, domes vadība tuvākajā laikā plāno tikšanos ar apkārtējo novadu pašvaldību pārstāvjiem, lai vienotos par kopēju reģiona redzējumu deinstitucionalizācijas projekta īstenošanā.

Deinstitucionalizācija ir pakalpojumu sistēmas izveide, kas sniedz personai, kurai ir ierobežotas spējas sevi aprūpēt, nepieciešamo atbalstu, lai tā spētu dzīvot mājās vai ģimeniskā vidē. DI ir jānovērš situācija, ka personai ir jāpārceļas uz dzīvi ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, jo tai nav pieejams nepieciešamais atbalsts dzīvesvietā jeb sabiedrībā balstīti pakalpojumi.

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru