2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils pilsētas būvvalde informē par izmaiņām kārtībā kādā veicama logu nomaiņa

Jēkabpils pilsētas būvvalde informē par izmaiņām kārtībā kādā veicama logu nomaiņa

Jēkabpils pilsētas būvvalde atkārtoti informē, ka ar 2017. gada 1. martu ir stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 529 „Ēku būvnoteikumi”. Šie grozījumi paredz atvieglojumus tiesību normās, kas skar logu nomaiņu.

Ja Jūsu īpašums neatrodas kādā no pilsētas zonām, uz kurām attiecināmi īpaši nosacījumi, tad logu nomaiņa bez būvniecības ieceres dokumentācijas ir iespējama vienlaikus neveicot citus ēkas fasādes būvdarbus, nodrošinot atbilstību ēkas fasādes koptēlam, tas ir saglabājot iepriekšējo logu izvietojumu, formu, logu dalījumu, oriģinālam atbilstošu materiālu un dziļumu fasādes plaknē.

 Savukārt noteiktas prasības logu nomaiņā jāievēro tiem īpašniekiem, kuru īpašums atrodas tālāk minētajās pilsētas teritorijās :

  • valsts aizsargājama kultūras pieminekļa aizsardzības zonā;
  • arhitektūras un pilsētbūvniecības pieminekļu aizsardzības zonā;
  • vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā.

Ar informāciju par to, kādā zonā atrodas Jūsu īpašums, varat iepazīties Jēkabpils pilsētas būvvaldē vai internetā Jēkabpils pilsētas mājas lapā, adrese: http://www.jekabpils.lv/sites/default/files/universalais/2013/01/1023-te...

Ja tiek paredzēta logu nomaiņa, kā rezultātā tiek mainīts kāds no iepriekš nosauktajiem kritērijiem vai reizē ar logu maiņu tiek veikti citi fasādes būvdarbi (siltināšana, pārbūve, jumta konstrukciju maiņa), tad ir nepieciešams izstrādāt būvniecības ieceres dokumentāciju un iesniegt Jēkabpils pilsētas būvvaldē, lai nesaskartos ar patvaļīgas būvniecības radītajām sekām.

Jēkabpils pilsētas būvvaldes referente

Kristīna Dābola

Atstājiet komentāru