2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Domes vadība pārrunā sadarbību ar apkārtējiem novadiem

Domes vadība pārrunā sadarbību ar apkārtējiem novadiem

16.augustā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis un domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa tikās ar apkārtējo novadu vadītājiem, lai pārrunātu turpmāko sadarbību.

Sarunās piedalījās Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags, Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe, kā arī Viesītes novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks.

Tikšanās sākumā Jēkabpils pilsētas domes vadība pateicās novadu pārstāvjiem par atbalstu labdarības akcijā “Dzīvo vesels”, kas šogad SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” norisinājās jau otro reizi un domāta sociāli mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām. Tā kā katru gadu palielinās cilvēku skaits, kuri izmanto akcijā piedāvātās iespējas veselības uzlabošanā, domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis lūdza novadu domju priekšsēdētājiem arī nākamā gada budžetā ieplānot finansējumu, lai varētu sniegt atbalstu sava novada iedzīvotājiem, kuriem tas būtu nepieciešams, līdzdarbojoties akcijā. Plānots, kā akcija “Dzīvo vesels” tiks turpināta arī nākamajā gadā.

Darba sarunās ar novadu vadītājiem tika pārrunātas dažādas aktualitātes un problēmjautājumi, kas saistoši visām pašvaldībām, kā piemēram, par deinstitucionalizācijas programmu ieviešanu un Eiropas Savienības fondu investīciju izmantošanu, jautājumus par plānotajām izmaiņām izglītības jomā saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas iniciētajiem grozījumiem Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, par interešu izglītības jautājumiem un savstarpējo norēķinu kārtību un citi.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam un turpinot jau aizsāktās tradīcijas, domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa aicināja arī novadu vadītājus pievienoties ikgadējā pasākumā izglītības iestāžu pedagogiem, kas notiks š.g. 30.augustā plkst.10.00 Jēkabpils Tautas namā. Šis pasākums ir kā ievads jaunajam mācību gadam un tajā pašvaldības un skolas sveic savus jaunos pedagogus. Tāpat ir iespēja dzirdēt vērtīgas lekcijas un diskusijas, un ir kā iedvesma pedagogiem jaunajam darba cēlienam.

Tikšanās laikā ar novadiem Jēkabpils pilsētas domes vadība diskutēja arī par sadarbību, kādu varētu attīstīt uzņēmējdarbības jomā, kā arī aicināja novadus aktīvi izmantot Jēkabpils Biznesa inkubatora piedāvātās iespējas.

Vēl tika pārrunātas idejas kopīgiem pilsētas un novadu uzņēmējdarbības un tūrisma projektiem, diskutēts par iespēju sadarbībā ar novadiem veidot Zaļo tirdziņu, kurā varētu tirgot zemnieku un mājražotāju produkciju, amatniecības preces. Vēl sēdē tika skarti Civilās aizsardzības jomas jautājumi, kā arī pārrunātas citas pilsētai un novadiem aktuālas tēmas.

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru