2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Notiek detālplānojuma apspriešana Dolomīta ielas Jēkabpilī izbūvei

Notiek detālplānojuma apspriešana Dolomīta ielas Jēkabpilī izbūvei

Jēkabpils domē otrdien notika Detālplānojuma publiskās apspriešanas sanāksme - “Detālplānojums Sēlijas pieslēgums TEN - T tīklam (Eiropas transporta tīklam – red.piez.)” 1.redakcija. Tajā piedalījās detālplānojuma izstrādātājs SIA “Būvmetrs” valdes priekšsēdētājs Kristaps Lazdāns, arhitekte Ineta Buka, Būvniecības un komunālās saimniecības nodaļas vadītāja Anita Vanaga un ainavu arhitekte Kristīne Garde, kā arī Jēkabpils mēra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Andris Rutko un mēra vietniece sociālajos jautājumos Līga Kļaviņa.

Detālplānojums izstrādāts Dolomīta ielas izbūvei un infrastruktūras sakārtošanai, lai smagā transporta kustību no Blaumaņa ielas novirzītu uz Dolomīta ielu, kas nodrošina piekļuvi industriālajām teritorijām Daugavas kreisajā krastā, kā arī vienlaicīgi transporta nokļūšanu no autoceļa Jēkabpils—Lietuvas robeža (Nereta) uz Neretas ielu. Dolomīta ielai līdzās esošajās industriālajās teritorijās darbojas Jēkabpils uzņēmumi: SIA “Jēkabpils dolomīts”, SIA “Sēlijas mežs”, SIA “Ošukalns”. Dolomīta iela mainīs vēsturiskās robežas, tiks iztaisnota, tajā paredzēts izbūvēt asfalta segumu, lietus ūdens kanalizāciju, kā arī gājēju ietvi, veloceliņu un apgaismojumu. Dolomīta ielas abos galos paredzēts veidot satiksmes apļus, kur viens atradīsies uz autoceļa Jēkabpils-Lietuvas robeža, bet otrs Dolomīta ielas un Brīvības ielas krustojumā, apmēram iepretim Jēkabpils autobusu parkam. Tāpat arī paredzēts nākotnē Dolomītu ielu savienot ar Pormaļu ielu un izbūvvēt Draudzības alejas pagarinājumu līdz Pormaļa ielai, kas tālāk savienosies ar Dolomīta ielu. Detālplānojumā tiek izstrādāts transporta risinājums un maģistrālo ielu sarkanās līnijas, paredzētas vietējo ielu un piebrauktuvju izbūvei nepieciešamās sarkanās līnijas, savstarpēji koriģējot izmantošanas veidu robežas noteiktas ielas sarkanās līnijas, lai perspektīvā tiktu izbūvēta iela – Dolomīta ielas turpinājums un A.Pormaļa ielas turpinājums. Iela paredz savienot Neretas ielu un Brīvības ielu, pārbūvējot Dolomīta ielu atbilstoši LBN un tehnisko noteikumu prasībām, likvidējot Dolomīta ielas otro joslu, kurai vairs nav funkcionālas nozīmes. Detālplānojuma izstrādātāji sacīja, ka ir panākta vienošanās ar abiem zemes īpašniekiem, kuriem pieder īpašumi šajā teritorijā, par nepieciešamās zemes iegādi Dolomīta ielas izbūvei.

Projekts “Sēlijas pieslēgums TEN-T tīklam – Dienvidu tranzīta loka izveidošana Jēkabpils pilsētā – Brīvības ielas pārbūve” tiks realizēts vēlākais līdz 2022.gadam.

Sabiedriskā apspriešana turpināsies līdz 30.augustam. Ar detālplānojuma materiāliem var iepazīties Jēkabpils pilsētas pašvaldības interneta vietnē www.jekabpils.lv, un portālā ģeolatvija.lv, Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā un Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā. Atsauksmes par detālplānojuma projektu var iesniegt rakstiski Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā.

Komentāri (0-5/5)

  • Zina
    02.07.2018 18:35
    Rutks sēž, gudru seju taisa! Ņefiga nešarī! Nu kas tas par vietnieku? Kauns!
  • Ilze
    02.07.2018 18:35
    Sen bija laiks novirzit smago automašīnu plūsmu pa kādu apkārtceļu, jo pie JVĢ stūra smagajām problemātiski izbraukt, un tur ir gājēju pāreja..skola...
  • rikijs
    02.07.2018 18:35
    stratēģiska iela,obligāti jāceļ pirmā un ne tikai jāsavieno ar pormaļa ielu bet ar.i ar rigas ielu,bet ar pilnīgi jaunu tiltu
  • ojārs
    02.07.2018 18:35
    Jau gadiem nevar Pasta ielu sataisīt, šogad veltīgi tika cerēts, ka Draudzības aleju salabos...bet nu jau plāno Dolomīta ielu.
  • nu slikti, slikti
    02.07.2018 18:35
    Viestura ielas tirgusplaci dažus kvadrātmetrus nevar izprojektēt un ar būvnieku Jēkabpils Pakalpojumi apspriest visas nianses un tikai tad uzbūvēt, bet te paņirgdami ņemās. Tāpēc jau nav rezultātu, brāķi vien darbā.

Atstājiet komentāru