2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Pilsētas svētkos atklās dizaina soliņu Jēkabpils sadraudzības pilsētai Červionkai-Ļeščinai

Pilsētas svētkos atklās dizaina soliņu Jēkabpils sadraudzības pilsētai Červionkai-Ļeščinai

Jēkabpils pilsētas svētku ietvaros piektdien 7.jūlijā plkst. 18.00 uz Daugavas aizsargdambja svinīgi tiks atklāts īpaša dizaina soliņš Jēkabpils sadraudzības pilsētai Červionkai-Ļeščinai Polijā. Atklāšanā piedalīsies Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība, Červionkas-Ļeščinas mērs un pārstāvji, Jēkabpils Poļu kultūras biedrības “Rodacy” pārstāvji, kā arī viesi no citām Jēkabpils sadraudzības pilsētām.

Turpinot gājēju promenādes attīstību gar Daugavas krastu, Jēkabpils pilsētas pašvaldība ar biedrības „Daugavas Savienība” atbalstu, ir ieplānojusi ik gadu uzstādīt īpaša dizaina soliņus katrai no astoņām Jēkabpils pilsētas sadraudzības pašvaldībām ārvalstīs. Līdz šim šādi dizaina soliņi ir veltīti Mellei Vācijā, Sokolov Podļaski pilsētai Polijā un Lidai Baltkrievijā.

Šovasar tiek uzstādīts jau ceturtais soliņš, kas veltīts Jēkabpils sadraudzības pilsētai – Červionkai- Ļeščinai Polijā. Jēkabpils un Červionkas-Ļeščinas sadarbība aizsākās 2004. gadā, kad svinīgi tika parakstīts sadraudzības līgums.

Červionkai-Ļeščinai veltītā soliņa dizains ir veidots līdzīgs diviem jau esošajiem soliņiem. Uzstādot soliņu, tiks izveidota bruģēta platforma soliņa novietošanai, kā arī izvietoti cinkoti metāla konstrukcijas stabi ar Červionkas-Ļeščinas fotogrāfiju apdruku. Informatīvā daļa satur informāciju par sadraudzības pilsētu četrās valodās – latviešu, krievu, angļu un poļu. Savukārt uz asfalta seguma tiks attēlots kompass, kas norādīs Červionkas-Ļeščinas atrašanās virzienu.

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru