2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Atkritumu apsaimniekošanas aktualitātes

Atkritumu apsaimniekošanas aktualitātes

 Fakts: atkritumu savākšanas laukumos joprojām ir daudz dažādu veidu atkritumu, kuri ir nomesti pie konteineriem.

Salīdzini!

  • Sadzīves atkritumu izvešanas izmaksas - 18,72 eiro/m3;

  • nestandarta sadzīves atkritumu izvešanas izmaksas (par nestandarta atkritumiem tiek uzskatīti arī sadzīves atkritumi, kas ir nomesti pie konteineriem) - 22,32 eiro/m3;

  • par vides piesārņošanu (atkritumu nomešanu tam neparedzētās vietās) var piemērot naudas sodu līdz 2000 eiro.

Secinājums: par atkritumu izvešanu nākas maksāt vairāk gan pašiem nedisciplinētajiem iedzīvotājiem, gan visiem pārējiem daudzdzīvokļu māju iemītniekiem, turklāt grēkotāji var izpelnīties ievērojamu naudas sodu.

 

 atkrit2

Fakts: Pilsētas kapu teritorijā kopā ar kompostējamajiem dārzu un parku atkritumiem ir samesti būvgruži – betona kapu apmalītes, ķieģeļi, akmeņi.

Salīdzini!

  • Dārzu un parku atkritumu nodošanas maksa poligonā– 69,16 eiro/m3

  • Būvniecības atkritumu, bez citu atkritumu piejaukuma nodošana poligonā – 17,22 eiro/m3

  • Būvniecības atkritumu, ar citu atkritumu piejaukumu nodošana poligonā – 60,02 eiro/m3

Secinājums: nešķirojot atkritumus, cilvēki paši sadārdzina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu izmaksas.

Paldies! Atbilstoši noteikumiem atkritumi parasti ir sašķiroti nesen izveidotajos dalīto atkritumu savākšanas laukumos pie Autoostas un Dzelzceļa stacijas, Mežaparka atpūtas zonā, Asotes ielā un tirdzniecības laukumā Rīgas ielā.

 

atkrit3

 

  • Vislielāko problēmu sagādā atkritumu izvešana no laukuma Zaļajā ielā pie gaļas veikala. Tur blakus konteineriem lielos apjomos regulāri tiek izmesti dažādu veidu atkritumi. Nešķiroti atkritumi atsevišķiem iepakojumu veidiem paredzētajos konteineros bieži tiek samesti laukumos Zemgales ielā 24 un Krāces ielā 16a.

 

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” aicina:

  • Vasara ir remontu laiks. Ja mājās vai dzīvoklī gatavojaties veikt remontu, savlaicīgi piesakiet konteineru būvgružu izvešanai, piezvanot SIA „Jēkabpils pakalpojumi” pa tālruņiem

+371 29145520, +371 65237660

  • cīnīsimies pret piegružotājiem kopā! Nofotografējiet vai nofilmējiet cilvēkus, kuri izmet atkritumus blakus konteineriem un sūtiet uz e-pastu: jekpak@jekpak.lv. Anonimitāti garantējam;

 

Komentāri (0-4/4)

  • Juris
    02.07.2018 18:34
    Anonīm, nesienies pie vārdiem. Lapas var kompostēt, zarus var sadedzināt. Sadedzinot zarus, mēs izdalam nesalīdzināmi mazāk CO2 kā tas koks vai krūms savā dzīves laikā ir izmantojis sevis "būvēšanai", bet vedot prom mēs dedzinam fosilo degvielu. Atzīstu, neesmu kompostēšanas speciālists, bet pamēģini aizbraukt uz kādu kailcirti, kur zari salikti vālos, un pēc dažiem gadiem aizbrauc vēlreiz. Un tad varēsi pastāstīt, ko redzēji.
    Vest lapas un zarus uz dziļo vādu ir debīlisms.
  • Guest
    02.07.2018 18:34
    Juris:
    Mani fascinē dārzu un parku atkritumu nodošanas maksa. Zari un lapas? Kompostējamie atkritumi turpat 70 eiriki kubā? Te prasītos kādus padsmit ierēdņus *gan mūsējos gan varbūt arī Briseles) kā Ķīna... nošaut.

    Kā zarus šāvēj var kompostēt?padalies pieredzē?
  • Juris
    02.07.2018 18:34
    Mani fascinē dārzu un parku atkritumu nodošanas maksa. Zari un lapas? Kompostējamie atkritumi turpat 70 eiriki kubā? Te prasītos kādus padsmit ierēdņus *gan mūsējos gan varbūt arī Briseles) kā Ķīna... nošaut.
  • Viedoklis
    02.07.2018 18:34
    Biju piebraucis pie Zaļās ielas konteineriem - izvest no garāžas tukšās pet pudeles - konteiners piebāzts līdz lūpai! I kur tad likt ŠĶIROTOS atkritumus?
    P.S.
    Ja jau negribam nelegālās izgāztuves - dodiet cilvēkam iespēju bez čakara izmest atkritumus! Paliek pēc remonta maiss ar būvgružiem - i ko darīt? Konteineru ņemt? Jāizmet vecā kumode vai pods - ko darīt? Samasvalu ņemt un līgumu ar pakalpojumiem slēgt?
    P.P.S.
    Atkritumus glabā uz privātas zemes un pašvaldības līdzekļi tur netiek ieguldīti? Ja uz pašvaldības(lasi - uz iedzīvotāju apmaksātas) - tad par ko tādas milzīgas summas maksājam? Atkritumus ar vip takšiem uz izgāztuvēm ved?

Atstājiet komentāru