2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Veselīga uztura seminārā - meistarklasē jēkabpiliešiem māca ēst garšīgi un veselīgi

Veselīga uztura seminārā - meistarklasē jēkabpiliešiem māca ēst garšīgi un veselīgi

Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī” ietvaros Jēkabpils Valsts ģimnāzijas telpās, notika pirmais seminārs – meistarklase “Veselīga uztura gatavošanas skola” ar SIA “OnPlate” dibinātāju un veselīgā uztura šķīvja radītāju, sertificētu uztura speciālisti Līgu Balodi un pavāri - gatavošanas entuziasti Evitu Rasnaču. 

Semināra laikā tika izrunāti veselīga uztura ieguvumi un pamatprincipi, apskatītas uzturvielu grupas un to sabalansēts daudzums ikdienas uzturā, kā arī 21.gadsimta uztura slēptie riski. 

Meistarklases dalībnieces pašu rokām gatavoja burgera veģetāro pildījumu - turku zirņu plāceni un grieķu jogurta mērci ar zaļumiem. 

Lai sevi palutinātu ar sezonai atbilstošu un veselīgu, gardu dzērienu, meistarklasē tika pagatavots bezgrēka deserts – ogu smūtijs no svaigām un saldētām ogām, avokado, banāna un kefīra. 

Pasākuma beigās notika ēdienu degustācija, kad kopīgi tika baudīti pagatavotie veselīgie ēdieni un iepriecinātas garšas kārpiņas. 

Projekta ietvaros trīs gadu periodā Jēkabpils pilsētā norisināsies 6 veselīga uztura gatavošanas semināri - meistarklases. Nākamais pasākums plānots 2017.gada rudenī.

Veselīga uztura gatavošas skolas meisterklases receptes

Veselīga uztura gatavošanas skolas semināra prezentācija

Komentāri (0-1/1)

  • Skats no malas
    02.07.2018 18:34
    Ne datums, ne laiks, ne info par pieteikšanos! Fantastiska preses relīzes kvalitāte ! :)

Atstājiet komentāru