2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Svinīgi pasniegti pateicības raksti par piedalīšanos 1991. gada janvāra barikādēs

Svinīgi pasniegti pateicības raksti par piedalīšanos 1991. gada janvāra barikādēs

Šogad, 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas valsts svētku svinīgajā pasākumā svinīgi tika pasniegti Pateicības raksti vairākiem Jēkabpils un tās apkārtnes iedzīvotājiem par piedalīšanos 1991.gada barikādēs.

Pateicības rakstus pasniedza Saeimas deputāts Romualds Ražuks, kurš Barikāžu laikā bija Latvijas tautas frontes priekšsēdētājs un 1991. gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda dibinātājs un tā prezidents no 1995. gada, kā arī 1991. gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais.

Pateicības rakstu par piedalīšanos Latvijas Neatkarības aizstāvēšanā 1991.gada janvārī-augustā Barikāžu fonds piešķīra : Modrim Andersonam, Eduardam Gžibovskim, Arnim Korsakam, Uldim Kūmam, Elvīrai Neretai, Mairim Pastaram, Aijai Surkulei, Laimonim Vēsmam, Andrejam Krastiņam, Modrim Svilim, Andrim Miķēnam, Initai Neretai, Jānim Konovalovam.

Ar pateicības rakstu apbalvotie cilvēki, kuri 4.maijā nevarēja ierasties, lai to saņemtu personīgi svinīgajā pasākumā, aicināti sazināties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Margitu Liepiņu, tālr.652-07318.

Pateicības rakstu barikāžu dalībniekam piešķir par 1991.gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī par barikāžu dalībnieku morālo un materiālo atbalstīšanu. To piešķir tikai tādai personai, kas nav apbalvota ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Vairāk nekā 30 tūkstoši barikāžu dalībnieku jau ir apbalvoti ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, taču, ņemot vērā aizvien lielo cilvēku interesi godināt un izteikt pateicību par paveikto barikāžu laikā, Barikāžu piemiņas zīmes valde nolēma iedibināt pateicības rakstu. Patlaban 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība saņēmusi vairāk nekā 450 ierosinājumus piešķirt šādus pateicības rakstus. Ierosinājumu par pateicības raksta piešķiršanu var iesniegt jebkura persona, izņemot pašu apbalvojamo. Barikāžu fonda pārstāvji uzsver, ka svarīgi pateikt paldies cilvēkiem, kuri riskēja ar dzīvību, lai barikādēs nosargātu Latvijas valsts neatkarību.

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

barikades1

barikades2

Atstājiet komentāru