2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Atver šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu

Atver šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu

Pagājušonedēļ SIA „Jēkabpils pakalpojumi” sāka šķiroto atkritumu pieņemšanu iekārtotajā laukumā Zvaigžņu ielā 1b, kur sašķiroto papīru, stiklu un plastmasu, drēbes, biomasu, elektroniskos atkritumus, luminiscētās dienas gaismas lampas ikviens var nodot bez maksas katru dienu, arī sestdien un svētdien, no plkst. 7.00 līdz 19.00.

Ražošanas tehniķe Ingūna Avotiņa stāsta, ka tik garš darba laiks laukumā ir noteikts, lai iedzīvotājiem būtu maksimāli ērti atgādāt sašķirotos atkritumus gan darba dienās, gan arī brīvdienās. Uz laukumu Zvaigžņu ielā 1b iedzīvotāji paši var nogādāt arī būvgružus un mēbeles, kuriem uzņēmuma darbinieks noteiks apjomu un samaksu par to izvešanu.

Daugavas kreisā krasta iedzīvotāji sašķirotos atkritumus var nogādāt uz SIA „Jēkabpils pakalpojumi” laukumu Zemgales ielā 24 darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00. Tāpat spēkā ir noteikums, ka ikviens sašķirotos atkritumus bez maksas drīkst izmest jebkurā tam paredzētā konteinerā daudzdzīvokļu māju atkritumu savākšanas laukumā. Patlaban uzņēmumā tiek domāts arī par to, kur šķiroto atkritumu savākšanas laukumus ierīkot pilsētas privātmāju sektorā. Plānots, ka katrā Daugavas krastā būs pieci šādi laukumi un iedzīvotāji tos varēs izmantot jau šovasar.

Uzņēmuma statistika liecina, ka Jēkabpilī mēnesī vidēji tiek savāktas 25-30 tonnas šķiroto atkritumu, tie ir tikai 10% no kopējā daudzuma, ko saražo pilsēta, taču vajadzētu panākt, lai tiktu sašķiroti vismaz 50% atkritumu. Avotiņa atzīst, ka ir jūtams, kurās daudzdzīvokļu mājās labi ir pastrādājis mājas vecākais un izskaidrojis atkritumu šķirošanas priekšrocības. Ir vairākas tādas mājas, kur, atšķirojot plastmasu, stiklu, kartonu un papīru, nešķiroto sadzīves atkritumu apjoms ir sarucis par vienu trešdaļu un vairāk. Par tādu pašu daļu samazinās arī maksa par atkritumu izvešanu, jo par dalītajiem atkritumiem taču nav jāmaksā.

Ja sašķiroto atkritumu (makulatūra, plēve, plastmasa pudeles) apjoms ir liels un pašiem nav iespējas nogādāt līdz konteineriem, to izvešanu darba laikā var pieteikt, piezvanot SIA „Jēkabpils pakalpojumi” ražošanas tehniķei Ingūnai Avotiņai 29361403.

 

Atstājiet komentāru