2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī izsludināts konkurss par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu

Jēkabpilī izsludināts konkurss par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludinājusi konkursu par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu. Konkursa nolikums apstiprināts 23.marta Jēkabpils pilsētas domes sēdē.

Pašvaldība finansiālo atbalstu var piešķirt konkursa kārtībā ēkām, kuras ir valsts nozīmes un vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļi, kas iekļauti Jēkabpils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.6 “Jēkabpils pilsētas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi” 4.pielikumā. Ar domes lēmumu apstiprināta pieteikumu vērtēšanas komisija šādā sastāvā: komisijas priekšsēdētājs: Jānis Raščevskis; komisijas loceklis: Renāte Lenša; komisijas loceklis: Aiga Sleže.
Pašvaldības finansējums vienam objektam tiek piešķirts ne vairāk kā 30% no kopējā darbu finansējuma, nepārsniedzot 15 500,00 euro. Pieteikumus var iesniegt līdz 2017.gada 28.aprīlim Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, Vienas pieturas aģentūrā, Brīvības iela 120, Jēkabpils vai nosūta pa pastu, vai iesniedz elektroniski parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi vpa@jekabpils.lv līdz 2017.gada 28.aprīlim. 

Ar pilnu nolikuma tekstu var iepazīties Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv sadaļā Pašvaldība. Dokumenti. Nolikumi.

Kultūras mantojuma nozares misija ir saglabāt kultūras mantojumu kā dzīves kvalitātes nozīmīgu faktoru – aizsargāt un iekļaut mūsdienu dzīves apritē materiālo kultūras mantojumu. Kultūras mantojuma saglabāšana ir gan konkrēto objektu īpašnieku pienākums, gan valsts, pašvaldības un tautas interese. Saglabājot un atjaunojot nozīmīgus kultūras mantojuma objektus, vienlaicīgi tiek uzlabota uzņēmējdarbības vide pilsētā kopumā un pozitīvs iespaids uz tūrisma infrastruktūras un kultūras sfēras attīstību.

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru