2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Atbildīgie dienesti plūdu draudu gadījumā darbam ir gatavi

Atbildīgie dienesti plūdu draudu gadījumā darbam ir gatavi

8.martā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs bija sasaucis apvienoto civilās aizsardzības komisijas sēdi, lai pārrunātu esošo situāciju palu laikā Daugavā un atbildīgo dienestu rīcību plūdu apdraudējuma gadījumā. 
Uz sanāksmi bija pulcējušies Jēkabpils pilsētas, kā arī apkārtējo novadu- Jēkabpils,  Krustpils, Viesītes un Salas novada vadība un speciālisti, kā arī dažādu valsts institūciju un dienestu vadība-Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils nodaļas, AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Jēkabpils ceļu rajona, Pārtikas un Veterinārā dienesta Austrumlatgales pārvaldes, AS “Sadales tīkls” ZA reģiona Jēkabpils nodaļas, Zemessardzes un citu atbildīgo institūciju pārstāvji. Pārrunājot esošo situāciju, tika secināts, ka plūdu gadījumā visi atbildīgie dienesti ir gatavi darbam, katrs zina un ir atbildīgs par savu konkrēto jomu, nepieciešamības gadījumā sadarbojoties un sniedzot savu palīdzību.

Sēdē Civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis informēja, ka 8.marta rītā  ūdens līmenis Jēkabpilī un pie Zeļku tilta bija nokrities par 30 cm, bet  Daugavpils pusē pie Līksnas bija tendence ūdens līmenim paaugstināties. Savukārt 9.marta rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils bija aptuveni 5,40 metri. Sēdē tika atzīts, ka ļoti grūti prognozēt turpmāko notikumu gaitu, jo viss atkarīgs no laika apstākļiem un no tā, kā ledus masa pa upi virzīsies. Kā sacīja E. Līcis, Dunavas pusē ir izvietoti posteņi, kuros darbinieki uzrauga situāciju Daugavā un  ziņo par visām izmaiņām. Patlaban nepārtraukti tiek veikts monitorings un sekots līdzi ūdens līmeņa svārstībām.
Sēdes noslēgumā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs aicināja klātesošo dienestu pārstāvjus izklāstīt aktuālo informāciju. Tādējādi sēdē tika pārrunāti arī citi jautājumi- Pārtikas un Veterinārā dienesta paustās bažas saistībā ar iespējamo cūku mēri un putnu gripu, savukārt VUGD pārstāvji uzsvēra, ka sākoties siltākam laikam un tuvojoties pavasarim, atkal varētu kļūt aktuāli kūlas dedzināšana. Diemžēl cilvēki nereti ir bezatbildīgi un aizmirst to, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai.

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru