2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Parakstīts pašvaldības sadarbības līgums ar augstskolu "RISEBA"

Parakstīts pašvaldības sadarbības līgums ar augstskolu "RISEBA"

3.martā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tika parakstīts sadarbības līgums ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu “RISEBA”. Līgumu parakstīja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs un “RISEBA” rektore Irina Senņikova.

Noslēgtais līgums paredz savstarpēji sadarboties izglītības, zinātnes un sporta nozarēs. Līgums paredz iespējas “RISEBA” arhitektūras, dizaina un mākslas, kā arī biznesa studiju studentu darbu piesaisti pašvaldībai nepieciešamo aktivitāšu īstenošanai; kā arī jauniešu un pieaugušo sporta aktivitāšu īstenošanu pašvaldībā; sadarbības attīstīšanā ar citām pašvaldības teritorijā esošajām izglītības iestādēm, tostarp profesionālās izglītības iestādēm un citās jomās.

Pēc līguma parakstīšanas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs sacīja: ”Jēkabpils pilsēta ir atvērta jauniem piedāvājumiem, jo sevišķi jomā, kas saistīta ar mūsu nākotni. Piedāvājums no augstskolas “RISEBA ir tas, kas rada jaunu pievienoto vērtību, tās ir jaunu cilvēku zināšanas. Mūs ieinteresēja šis piedāvājums un līgumā ir minētas jomas, kurās mēs varētu sadarboties- tas ir gan sports, gan māksla, gan dizains un arhitektūra. Tāpat mani uzrunāja dažādu programmu realizācija saistībā ar profesionālo izglītību, jo mums pilsētā ir Agrobiznesa koledža, domāju, ka te var atrast kādu kopsaucēju. Tā piemēram, varbūt talantīgākie koledžas jaunieši var tālāk studēt augstskolā, savukārt mēs varam piedāvāt iespējas “RISEBA” studentiem piedāvāt prakses iespējas, jo pašvaldība ir nopietna intiūcija kur varētu gūt šādu praktisko pieredzi.”

Augstskolas “RISEBA” rektore Irina Senņikova uzsvēra: “Mūsu uzdevums ir ne tikai sniegt kvalitatīvas zināšanas studentiem, bet svarīgi, lai augstskolas sniegtā izglītība būtu pietuvināta reālajai dzīvei, lai studenti varētu  sniegt savas zināšanas un pielietot praksē. Ja pilsētai nepieciešami kādi projekti, topošie arhitekti varētu tos izstrādāt, tāpat uzņēmējdarbības jomā sadarboties vai arī, ja pašvaldībai nepieciešams pētniecības jomā sadarboties, varam piesaistīt gan savus docētājus, gan studentus veikt nepieciešamos pētījumus. Uzskatu, ka ir iespējas un varam apvienot spēkus sadarboties un nākotnē kopīgi startēt starptautiskos projektos, lai veicinātu pilsētas un visa reģiona attīstību.”

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru