2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Apbalvojumu "Jēkabpils Goda pilsonis" piešķir mācītājam Plātem un smagatlētam Alksnītim

Apbalvojumu "Jēkabpils Goda pilsonis" piešķir mācītājam Plātem un smagatlētam Alksnītim

Jēkabpils pilsētas pašvaldības apbalvojums "Jēkabpils Goda pilsonis" šogad piešķirts Jēkabpils Svētā Miķeļa Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājam, aktīvam Atmodas darbiniekam Modrim Plātem un sportistam senioram, pasaules čempionam svaru stieņa spiešanā guļus Valdim Alksnītim.

Kā informē Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, augstais apbalvojums Plātem piešķirts par ilggadēju kalpošanu Jēkabpils Svētā Miķeļa draudzē un kristīgās domas aktualizēšanu sabiedrībā, Alksnītim - par mūža ieguldījumu sportā, sasniegumiem un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Apbalvojuma "Jēkabpils Goda pilsonis" pasniegšana notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā svinīgajā pasākumā 18.novembrī plkst.15.30 Krustpils kultūras namā.

Svinīgajā pasākumā tiks pasniegti arī Goda raksti un Atzinības raksti. Goda rakstus par dažādiem nopelniem saņems 16 personas, bet Atzinības rakstus - 18 personas un Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādes "Zvaniņš" virtuves kolektīvs.

Plkst. 18.00 norisināsies “Gaismas ceļš”, kas vedīs no Krustpils Kultūras nama līdz piemineklim “Kritušiem par Tēviju”. Tur norisināsies atceres brīdis, bet plkst. 18.30 paredzēts svētku salūts.

 Šogad pirmo reizi Jēkabpilī, laikā, kad Krustpils kultūras namā norisināsies svētku pasākumā uz daugavas promenādes kreisajā krastā skanēs dažāda latviska mūzika, kas vairos svētku sajūtu un aicinās jēkabpiliešus pastaigāties daugavas krastā. Savukārt aptuveni plkst. 18.15 Jēkabpils Radio1 ēterā, kā arī izvietotajās apskaņošanas iekārtās uz Daugavas kreisā krasta promenādes jeb dambja, iedzīvotāji, gaidot salūtu, varēs klausīties translāciju no uzrunām, kas tiks teiktas pie pieminekļa “Kritušajiem par Tēviju”. 

Atstājiet komentāru