2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība informē iedzīvotājus par aktuālajiem projektiem pilsētā

Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība informē iedzīvotājus par aktuālajiem projektiem pilsētā

Piektdien, 4.novembrī, Jēkabpils Tautas namā tika organizēta tikšanās, kurā domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs un atbildīgie speciālisti tikās ar iedzīvotājiem, lai pārrunātu pilsētā aktuālo infrastruktūras attīstības projektu gaitu.

Lielāko interesi iedzīvotāji izrādīja par Oskara Kalpaka laukuma atjaunošanas procesu. L.Salcevičs norādīja, ka pašlaik šis projekts ir radījis ievērojamu ažiotāžu vietējā presē un satraukumu par laukuma nākotni. Pašvaldības speciālisti informēja, ka pašlaik tiek veikta Oskara Kalpaka laukuma projektēšana un uzsvēra, ka iedzīvotāju satraukumam nav pamata un laukuma kultūrvēsturiskā vērtība netiks ignorēta. Tas saglabās pulcēšanās laukuma funkciju, bet tiks pielāgots izmantošanai arī ikdienā. Tiks veikta laukuma kultūrvēsturiskā izpēte. Būvniecības gaitā nepieciešamības gadījumā tiks veikta arheoloģiskā uzraudzība. Tiks veikta esošo apstādījumu un koku izvērtēšana, maksimāli tos saglabājot. Laukums saglabās esošo Oskara Kalpaka laukuma nosaukumu.
Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs klātesošos informēja arī par nozīmīgākajiem būvobjektiem 2016.gadā. Viens no tiem ir “Dūmu ielas, Atmodas ielas un Kadiķu ielas pārbūve, Jēkabpilī”, kam paredzēts 2,83 miljonu euro finansējums. Projekta ietvaros paredzēta jauna seguma izbūve brauktuvēm, gājēju celiņiem, autostāvvietām, jaunu atkritumu konteineru laukumu izbūve, teritorijas labiekārtošana – jaunu stādījumu izveide, soliņu uzstādīšana, atpūtas laukuma izbūve, kā arī divu bērnu rotaļu laukumu un sporta laukuma pārbūve.

Tāpat 2016. gadā ir uzsākts projekts “Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadiona pārbūve”. Tam paredzēts finansējums 1,01 miljoni euro. Tā ietvaros tiks izbūvēts jauns stadions ar četriem skrejceļiem 100m taisnē un diviem celiņiem pa apli, futbola laukums ar mākslīgo segumu, sporta spēļu laukumi (volejbols, basketbols, tautas buma), āra vingrošanas sektors ar elastīgu segumu, aprīkots ar vingrošanas stieņiem, līdztekām u.c., tāllēkšanas sektors, tribīnes ar 200 sēdvietām.

Pārmaiņas piedzīvojis arī Jēkabpils 2.vidusskolas sporta laukums. Šim projektam atvēlētais finansējums sastāda 0,3 miljonus euro. Tā ietvaros veikta sporta laukuma pārbūve, izvietojot vieglatlētikas disciplīnu sektorus – lodes grūšanai un tāllēkšanai, volejbola/basketbola laukums, futbola mācību laukums un vingrošanas laukums.

R.Sirmovičs informēja, ka ir izstrādāti arī vairāki būvprojekti ar mērķi piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu, tiklīdz tiks atvērtas attiecīgas finansējuma programmas ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas periodam.

Būvprojekts ir izstrādāts projektam “Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā”, kura ietvaros ir plānota Krustpils pils pagalma atjaunošana, Krustpils pils A un C daļu un fasādes vienkāršota atjaunošana. Plānotais projekta izmaksu apjoms – 2,5 miljoni euro.

Tāpat būvprojekts ir sagatavots ERAF projektam “Jēkabpils Daugavas kreisā krasta degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai”. Tam paredzēts 4,68 mljonu euro finansējums. Un tā īstenošana ietvaros plānota trīs daļās:

Pasta ielas pārbūve visā ielas garumā, Zaļās, Jēkaba, Akmeņu, Katoļu, Viestura ielu pārbūve posmā no Brīvības līdz A.Pormaļa ielai, uzstādītas četras sabiedriskā transporta pieturvietas, labiekārtoti trīs skvēri – papildināti stādījumi, atjaunoti celiņu segumi;
Ausekļa ielas pārbūve – paredzēta brauktuves asfaltēšana, stāvlaukuma izbūve, ceļa zīmju uzstādīšana;
Ēkas Brīvības ielā 187 pārbūve ar mērķi palielināt nakšņošanas vietu skaitu pilsētā. Pārbūve paredz nomainīt logus, durvis, siltināt fasādi, remontēt telpas, izbūvēt sanitāros mezglus.

Arī ERAF projektam “Zīlānu ielas industriālās teritorijas piekļuves uzlabošana un revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai” ir izstrādāts būvprojekts. Tā ietvaros tiks veikta aktivitāte - “Nojumju, kalšu un katlu mājas būvniecība uzņēmējdarbības attīstībai Zīlānu ielā 66C/3, 66C/4, 66D, 66E, 66F, 66G, 66H, 66K, 66M, 68A/4, 68I Jēkabpilī”, plānotais finansējums 6,1 miljoni euro.

Būvprojekts ir izstrādāts arī projekta “Jēkabpils ūdenssaimniecības attīstības IV kārta” īstenošanai. Ir izsludināta detālplānojuma “Zemes gabalam Zaļā iela 27, Jēkabpilī (kad.apz.5601 002 0038” sabiedriskā apspriešana un notiek darbs pie būvprojekta “Jēkabpils pilsētas kapu pārbūve Zaļā ielā 27, Jēkabpilī” izstrādes.

Projekti, ko plānots īstenot laika periodā no 2017. līdz 2020.gadam:

LV- LT pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam “Veselīgi ir stilīgi!” ietvaros paredzēta sporta seguma maiņa stadionā “Vārpa”;
ERAF programmas ietvaros, veicot Jēkabpils pilsētas teritorijas revitalizāciju, pielāgojot to jaunu uzņēmumu izveidei, izveidot auzu pārslu ražotni;
Izveidot Sēlijas pieslēgumu TEN-T tīklam – Dienvidu tranzīta loka izveidošana Jēkabpils pilsētā. Tas paredz Brīvības ielas posma rekonstrukciju un Dolomīta ielas izbūvi;
Tautas nama vēsturiskās ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana;
Tilta būvniecība pāri Daugavai;
Meža parka un Radžu ūdenskrātuves infrastruktūras attīstība un paplašināšana;
Multifunkcionālas sporta halles būvniecība.

R.Sirmovičs norādīja, ka nākošajā gadā ielu infrastruktūras remonta darbiem paredzēts finansējums aptuveni 400 tūkst. euro apmērā.


Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru