2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Īrijas un Lietuvas vēstnieki atzinīgi novērtē Jēkabpils veikumu Eiropas fondu apguvē

Īrijas un Lietuvas vēstnieki atzinīgi novērtē Jēkabpils veikumu Eiropas fondu apguvē

Otrdien, 18. martā, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā viesojās Lietuvas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Viņa Ekselence  Ričards Degutis un Īrijas vēstnieks Latvijas  Republikā Viņa Ekselence Eidans Kirvans. Lietuva, Īrija un Grieķija pašlaik kopīgi nodrošina Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidentūru.

Vēstnieku vizītes mērķis bija iepazīties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības pieredzi apgūstot ES finanšu līdzekļus pilsētai saistošu projektu īstenošanā, aplūkot vairākus īstenotos rekonstrukcijas projektus, kā arī pārrunāt citus ar ES saistītos jautājumus.

Vizītes ietvaros vēstnieki tikās ar Domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču un priekšsēdētāja vietniekiem Aivaru Krapu un Jāni Raščevski. Tikšanās laikā vēstniekiem tika sniegts ieskats pilsētas vēsturē, galvenajos ekonomiskajos un sociālajos rādītājos, kā arī sniegts raksturojums par 2007. - 2013. gada plānošanas periodā īstenotajiem projektiem pilsētā.

Pēc sarunas ar domes vadību delegācija apmeklēja mākslas galeriju “Mans’s”, viesojās Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur tās direktors Ivars Zvīdris iepazīstināja viesus ar slimnīcā īstenotajiem projektiem, kā arī nākotnes attīstības perspektīvām.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Zvaniņš” audzēkņi vēstniekiem bija sagatavojuši vairākus muzikālus priekšnesumus, savukārt vadītāja Silvija Bērziņa pastāstīja par iestādē veiktajiem uzlabojumiem. Vēstnieki viesojās arī Krustpils kultūras namā un Krustpils pilī.

Vizītes noslēguma vēstnieki uzsvēra, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir aktīvi un sekmīgi strādājusi ES finansējuma piesaistē, skaidri definējusi nākotnes attīstības prioritātes, kā arī novēlēja, neraugoties uz jau paveikto, turpināt virzīties labo pārmaiņu virzienā.

Atstājiet komentāru