2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils vēlēšanu komisija saņēmusi deviņus deputātu kandidātu sarakstus (PAPILDINĀTA)

Jēkabpils vēlēšanu komisija saņēmusi deviņus deputātu kandidātu sarakstus (PAPILDINĀTA)

(Papildināta pirmā un otrā rindkopa un pievienota pēdējā rindkopa)

Jēkabpils vēlēšanu komisija saņēmusi jau deviņus deputātu kandidātu sarakstus. Tos iesniegusi “Vienotība”, “Jēkabpils reģionālā partija”, “Saskaņas centrs”, “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, “Vienoti Latvijai”, Latvijas Zaļā partija”, “Centriskā partija Latvijas Zemnieku Savienība” un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Kopā deviņos  sarakstos uz 13 vietām Jēkabpils domē patlaban kandidē 128 deputāti jeb vismaz 9 deputāti uz vienu vietu. Deputātu kandidātu vidū ir 71 jeb 55,47 procenti vīriešu un 57 jeb 44,53 procenti sieviešu. Vidējais deputātu kandidātu vecums ir 44,3 gadi. Jaunākajam deputātu kandidātam ir 18 gadi, vecākajam 73 gadi. Visi deputātu kandidāti ir Latvijas pilsoņi. To vidū 93 jeb 72,66 procenti ir latvieši, seši deputātu kandidāti norādījuši tautību – krievs, divi – polis un viens – ukrainis, savukārt 26 deputātu kandidāti nav vēlējušies atklāt savu tautību. 110 no 128 deputātiem dzīvo Jēkabpilī, četri kandidē, jo šeit ir viņu īpašums un 14, jo strādā Jēkabpilī.

 

Partija “Vienotība”

 

Pašvaldību vēlēšanās no partijas “Vienotība” sarakstu veido 16 deputātu kandidāti. Saraksta līderis ir pašreizējais domes deputāts, Ceļu, ielu fonda un pārvadājumu nodaļas vadītājs Aivars Kraps. Sarakstā ar otro numuru kandidē arī pašreizējais deputāts Miervaldis Ziediņš, bet ar trešo kārtas numuru SIA “AEXPRESS” valdes loceklis, uzņēmējs Kaspars Skruzmans. Tālāk sarakstā ir Guntis Apsītis, Ilona Salmiņa, Anita Cinkmane, Gatis Ūbelis, Aija Korsaka, Santa Kasparsone, Velta Ozoliņa, Juris Zālītis, Jānis Kājiņš, Skaidra Putniņa, Inga Maļceva, Sandra Ziediņa un Inta Ūbele.

 

“Jēkabpils reģionālā partija”

 

“Jēkabpils reģionālās partijas” līderis ir pašreizējais Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Arī ar saraksta otro, trešo un ceturto numuru startē līdzšinējie domes deputāti – Edgars Lamba, Māris Dimants un Aleksandrs Deinis. Ar nākamajiem kārtas numuriem “Jēkabpils reģionālās partijas" sarakstā startē – Inga Ermansone, Silvija Dreimane, Nikolajs Anuškevičs, Andris Blimhens, Laila Tomašicka, Valdis Ozoliņš, Ilze Samule, Jolanta Šūmakere, Raivis Pavlovičs, Edgars Leja, Valerjans Strapcāns un Agris Vītols.

 

Partija “Saskaņas centrs”

 

Partijas “Saskaņas centrs” saraksta līderis ir Krustpils novada Komunālās saimniecības nodaļas vadītājs Andris Rutko. Saraksta otrais numurs ir pašreizējais Jēkabpils domes deputāts Broņislavs Ivanovskis, bet ar trešo kārtas numuru startē SIA “Viadukts” ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Larionovs. Tālāk sarakstu veido Sergejs Volkovs, Zigmārs Zemzars, Marija Garjāne, Andris Verečinskis, Andrejs Graudiņš, Ganurina Gončarova, Sergejs Eglītis, Vadims Semoņenko, Alla Karakuca, Viktors Krūmiņš, Jekaterina Buliga, Iveta Zeļenko un Konstantīns Sokolovs.

 

Partija “Vienoti Latvijai”

 

Partijas “Vienoti Latvijai” saraksta līdere ir uzņēmēja Laila Pole, ar otro numuru startē Jēkabpils Vēstures muzeja direktore Inese Berķe, bet ar trešo – SIA “Fablex” valdes priekšsēdētājs Andrejs Gavrilovs. Tālāk sarakstā ar nākamajiem kārtas numuriem startē – Evija Zauere, Elīna Maļavkina, Valerijs Jakušenko, Andra Bite, Mārtiņš Skutelis, Viktors Fedotovs, Ieva Berķe un Pāvels Prokopenko. Kopumā sarakstu veido 11 deputātu kandidāti, kas ir mazāk nekā citos sarakstos, kur kandidē 16 deputātu kandidāti.

 

Partija “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā”

 

Partijas “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā” saraksta līdere ir pašreizējā Jēkabpils domes deputāte Nataļja Čehova, ar otro kārtas numuru startē Anatolijs Baldins, kas ailē - nodarbošanās norādījis, ka ir pensionārs, bet ar trešo grāmatvede Jūlija Voroņina. Tālāk sarakstā ierindojušies – Jānis Gribuška, Aļona Podniece, Ņikita Sekretovs, Leontīna Arhipova un Irina Veļičko. Kopumā sarakstā ir tika astoņi deputātu kandidāti.

 

“Reformu partija”

 

“Reformu partijas” saraksta līderis ir Jēkabpils pašvaldības datortīklu un datorsistēmu administrators Jānis Beinarovičs, ar otro kārtas numuru startē kādreizējā Jēkabpils domes Kultūras darba organizatore Ilga Cimbule, kas patlaban veic pētniecisko darbu vēsturē, bet ar trešo kārtas numuru startē – SIA “Andrunet” valdes priekšsēdētājs Andrejs Novikovs. Tālāk sarakstā ierindojušies – Dzintars Spodris, Jānis Veide, Ingars Ozols-Ozoliņš, Indra Pavļukeviča, Ilona Šaršūne, Anželika Umbraško-Gramane, Līga Vīča, Valentīna Austruma, Anita Sproģe un Elīna Nagle.

 

“Latvijas Zaļā partija”

 

“Latvijas Zaļās partijas” līderis ir Krustpils novada izpilddirektors Raivis Ragainis. Ar otro kārtas numuru startē SIA “Ošukalns celtniecība” valdes priekšsēdētājs Modris Svilis, bet ar trešo – SIA “DLLA” valdes priekšsēdētājs Armands Lībietis. Pašreizējais domes deputāts no “Zaļās partijas” saraksta Aigars Nitišs startē ar piekto kārtas numuru, savukārt ši sasaukuma domes deputāts no “Zaļās partijas” saraksta Modris Lācis, šajās pašvaldibu vēlēšanās – kandidē no cita saraksta. Ar ceturto kārtas numuru startē Agita Pleiko, bet ar sesto – Aija Bojāre. Tālāk sarakstā ierindojušies – Juris Saldaks, Roberts Aišpurs, Kristaps Vidžis, Aīda Koļesinska, Ilona Mitre, Edmunds Safonovs, Mārtiņš Svilis, Andris Bikovskis, Lāsma Zēberga un Daiga Dille.

 

Centriskā partija “Latvijas Zemnieku savienība”

 

Centriskās partijas “Latvijas Zemnieku savienība” saraksta līderis ir pašreizejais Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis. Ar otro kārtas numuru kandidē pašreizējais domes deputāts Dainis Dzērvītis, kas šajā sasaukumā startēja no “Tautas partijas” saraksta. Ar trešo kārtas numuru startē Jēkabpils bērnu un jauniešu centra direktors Oskars Elksnis. Tālāk sarakstā ierindojušies – Aija Eglīte, Guntis Kalniņš, Zinaīda Rabša, Juris Tužikovs, Mārtiņš Rupmejs, Modris Lācis, Skaidrīte Kalva, Uldis Mālnieks, Normunds Pastars, Aija Rancova, Antoņina Vilima, Ivars Šķesteris un Harijs Dekšņa.

 

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"

 

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta līdere ir juriste, zvērināta advokāte Kristīne Ozola, ar otro kārtas numuru kandidē Jēkabpils pilsētas bibliotēkas direktore Renāte Lenša, bet ar trešo – mūzikas pedagoģe Smaida Ščerbicka. Tālāk sarakstā ierindojušies – Vita Talla, Sandra Bondare, Liene Ancāne, Iluta Bērziņa, Aelita Žikare, Jānis Bērziņš, Vilis Dardets, Viktors Bebris, Ilmārs Luksts, Pēteris Balodis, Krišs Noris, Andris Dubrovskis un Ainars Vasilis.

 

Sandra Mikanovska

Komentāri (0-4/4)

  • aleks
    02.07.2018 18:15
    Jēkabpili ka gribas tikt pie varas,ka saka terēt naudu, ka pie mums taisa ceļus, remontē ielas. bet kur dārgie deputāti jūs likat naudu par 3 gadiem. Kur palika bruģis no Rīgas, zaļas ielas. laikam par šo naudu sak uzpirkt velētājus ja Jēkabpili par parakstu jau no citiem dzirdēju dod no 5 līdz 10 latiem. Ja par 4 gadiem to var dabūt atpakaļ ar procentiem.
  • Andris Krastins
    02.07.2018 18:15
    reformu partijai gan ir labi kandidati itseviski tie kas padziti no darba par bernu tiesibu parkapumiem kauns par tadiem deputatiem ko no tadiem var turpmak sagaidit ?
  • peteris3
    02.07.2018 18:15
    izskataas ka visi skrien uz deputaatiem kaa uz peedejo maizi! liekulji! pilseeta ir maza, dzirdams katrs pirdiens.
  • Mis66
    02.07.2018 18:15
    Cik vienkārši visu pārrakstīt no cvk.lv mājas lapas.
    http://www.cvk.lv/cvkserv/pv2013/saraksti/1100.html

Atstājiet komentāru