2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Rekonstruēs siltumtrases no Viestura ielas līdz pat Neretas ielas pagriezienam

Rekonstruēs siltumtrases no Viestura ielas līdz pat Neretas ielas pagriezienam

Beigusies pretendentu pieteikšanās atklātā konkursa „Maģistrālo siltumtrašu rekonstrukcija Jaunā, Zemgales un Viesītes ielās, Jēkabpilī” izsludinātajam iepirkumam. Kā portālam Radio1 pastāstīja SIA „Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko, pavisam saņemti septiņi pieteikumi un patlaban notiek konkursa pretendentu piedāvājumu izvērtēšana.
 
Projekta mērķis ir samazināt siltumenerģijas zudumus pārvades sistēmās, novērst siltumnesēja noplūdes siltumtīklos, samazināt ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksas, kā arī uzlabot siltumapgādes sistēmas hidrauliskos rādītājus, nomainot avārijas stāvoklī esošos cauruļvadus dzelzsbetona kanālos ar rūpnieciski izolētām bezkanāla siltumtrasēm. Projekta laikā paredzēts nomainīt noslēgarmatūru trases atzaros, kas atvieglos trases apkalpošanu un ekspluatāciju. Plānots, ka darbus varētu uzsākt šī gada maija sākumā un pabeigt līdz septembrim.
 
Maģistrālo siltumtrašu rekonstrukcija sāksies Viesītes ielā posmā no krustojuma līdz Zemgales ielai, turpināsies jaunajā ielā līdz pat topošajam ātrumu ierobežojošajam aplim.
 
"Šis projekts mums ir vitāli svarīgs, jo šis siltumtrašu savieno Viesītes, Nameja un Jauno ielu ar Tvaika ielas katlumāju, bet trases ir ļoti sliktā stāvoklī, tās būvētas pagājušā gadsimta 80.gadu sākumā," piebilda A.Karpenko.
 
Līdz šim rekonstrukcija veikta aptuveni 30 procentos no kopējā trašu garuma: jau pirms vairākiem gadiem rekonstrukcija notikusi Dārza, Bebru un daļēji Ķieģeļu ielā, Draudzības alejā un Nameja ielas mikrorajonā.
 
Projekta aptuvenās izmaksas ir ap miljons latu, stāsta A.Karpenko.
 
 

Atstājiet komentāru