2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils dome vienlīdz dāsna gan pret kara “uzvarētājiem”, gan “zaudētājiem”

Jēkabpils dome vienlīdz dāsna gan pret kara “uzvarētājiem”, gan “zaudētājiem”

Šodien finanšu komitejas sēdē deputātu diskusijas izraisīja lēmumprojekts par 400 latu piešķiršanu biedrībai “Pamjatj” 9.maija pasākuma rīkošanai un par 200 latu piešķiršanu leģionāru pasākuma rīkošanai 16.martā. Vispirms deputāti interesējās, kāpēc biedrībai “Pamjatj” jāpiešķir tik liela summa un vai agrāk arī sniegts atbalsts 9.maija pasākumam. Kā sacīja deputāts Jānis Raščevskis, dome arī agrāk atbalstījusi. Šoreiz lēmumprojekta apspriešana komitejās pirmajā reizē atlikta, jo nebija norādīts, kādiem izdevumiem šī summa paredzēta. Kā norādījusi biedrība, 400 latu ir summa, kas nepieciešama 80 kara veterānu sviekšanai – ziedu iegādei un nelielām balvām.

 

Pēc tam deputāts Kraps apjautājās, vai esot taisnīgi, ka 9.maija pasākumam piešķir divreiz lielāku summu nekā leģionāru pasākuma rīkošanai. Deputāts Broņislavs Ivanovskis atbildēja: “Tāpēc, ka vieni uzvarēja Lielajā Tēvijas karā, otri zaudēja”, izpelnoties vispārējus smieklus. Viņš gan neprecizēja, kurus nosauca par uzvarētājiem, kurus – par zaudētājiem...

 

Dainis Dzērvītis un Aigars Nitišs vaicāja, vai šie kara veterāni vismaz ir Jēkabpils iedzīvotāji un, ja ne, kāpēc tad novadu pašvaldības neatbalsta savus kara veterānus. Izskanēja priekšlikums, ka varbūt jāsamazina biedrībai piešķiramā naudas summa, piemēram, līdz 200 latiem, lai tā būtu tikpat liela kā tā, ko plāno atvēlēt leģionāru pasākumam. Tomēr no 12 klātesošajiem deputātiem septiņi balsoja par 400 latu piešķiršanu biedrībai “Pamjatj”. Deputāti arī apliecināja, ka kļuvuši negaidīti dāsni, jo nolēma tikpat lielu summu piešķirt arī leģionāru pasākumam – divreiz vairāk, nekā rīkotāji bija prasījuši. Parasti gan par naudas piešķiršanu raisās strīdi un līdz šim vēl nav piedzīvots, ka deputāti kādam prasītājam būtu iedevusi divreiz lielāku summu nekā plānots.

 

Abi lēmumprojekti vēl jāapstiprina domes sēdē.

 

Māra Grīnberga

Komentāri (0-2/2)

  • ArtisLiepins
    02.07.2018 18:15
    šajā karā uzvarētāju nebija
  • Useris
    02.07.2018 18:15
    asd

Atstājiet komentāru