2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 29.oktobrī

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 29.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

"Swedbank" izvietojusi bankomātu Jēkabpils novada Zasā un arī Vārkavas novada Vecvārkavā. Šajās vietās ierīces izvietotas, jo banka apņēmusies uzstādīt bankomātus novados, kuros pašlaik nav nevienas bankas bankomāta. Līdz gada beigām skaidras naudas pieejamību plānots nodrošināt kopumā 15 novados - vēl arī Beverīnas novada Trikātā, Ciblā, Garkalnē, Krustpils novada Kūkās, Pārgaujas novada Straupē un Riebiņos. Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Edvīns Meņķis atzīst, ka Jēkabpils novadā bankomāta līdz šim nav bijis. Lai bez starpniekiem apskatītu konta bilanci vai izņemtu skaidru naudu, iedzīvotājiem parasti bija jāmēro vairākus desmitus kilometru garš ceļš uz kādu no blakus esošajām pilsētām. Viņaprāt, bankomāta atklāšana palīdzēs elektronisko norēķinu popularizēšanai novadā, jo pēc algas nebūs jādodas uz pilsētu.

 

Krustpils novada pašvaldība, tāpat kā citus gadus, arī šogad godināja novada Stiprās ģimenes – Dimanta, Zelta un Sudraba kāzu gadadienu sasniegušos pārus. Novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lapiņa informē, ka pasākumā tika godināti astoņi Sudraba kāzu pāri, viens Zelta kāzu pāris, kā arī viens Dimanta kāzu pāris. Tuvākā mēneša laikā pašvaldība godinās vēl sešus Zelta kāzu pārus, kas nevarēja ierasties uz pasākumu. Stipros pārus ar īpašām apliecībām godināja novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Ilga Vilkauša. Ar jaukām dzejas rindām pārus sumināja Zīlānu kultūras nama vadītāja Dace Braune, par muzikālo pavadījumu rūpējās Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas vokālais ansamblis. Pāriem tika dota iespēja izdejot valsi.

 

 Bāriņtiesa ir lēmējinstitūcija, kas pieņem lēmumus, pamatojoties gan uz sociālā dienesta sniegto, gan lietā savākto informāciju. Taču problēmsituācijās, kad no ģimenes ir jāizņem bērni, ne vienmēr tiek uzklausīts sociālo darbinieku viedoklis. Lai lemtu par turpmākajiem darba modeļiem un tuvāk iepazītu labās prakses piemērus, vairāk nekā 70 dalībnieku no dažādiem Latvijas reģioniem tikās Rēzeknē sociālo dienestu un bāriņtiesu sadarbībai veltītā konferencē. Fiziskā un emocionālā vardarbība pret bērniem ģimenēs Latvijā diemžēl ir izplatīta parādība.  Šajā kontekstā bieži aktualizējas jautājums par sabiedrības spēju laikus pamanīt un ziņot par iespējamiem pāridarījumiem bērniem, kā arī par  sociālo dienestu un bāriņtiesu sadarbību. Nereti abas institūcijas nesadarbojas kopīgu risinājumu meklēšanā. Konferencē secināts, ka iespējas stiprināt riska ģimenes ir, tikai kopīgi sadarbojoties. Labākais risinājums sadarbībai ir informācijas apmaiņa, saruna un dialogs.

Atstājiet komentāru