2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio 1 Viesītes novada ziņas 2015. gada 27. augustā

Jēkabpils Radio 1 Viesītes novada ziņas 2015. gada 27. augustā

Līdz 28. augustam Viesītes pašvaldība uzņem 6 ukraiņu bērnus, kuru ģimenes cietušas karā, un divus pieaugušos. Astoņu cilvēku delegācija ieradīsies no pašvaldības sadraudzības pilsētas Ukrainā, Židačivas. Delegācijas uzņemšanai plānots izmantot līdz 2 000 EUR no pašvaldības budžeta. Bērnus plānots vest uz Tērveti, Rīgu, Jūrmalu un nodrošināt aktīvas un radošas aktivitātes arī Viesītes novadā.
vasaras izskaņā 28. augustā, Viesītes pilsētā notiks Sēlijas novadu apvienības novadu: Salas, Jēkabpils, Viesītes, Neretas, Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas un Krustpils novada „I Sēlijas novadu jauniešu diena”. Šogad pasākums plānots Raiņa un Aspazijas jubilejas gada zīmē. Sēlijas jauniešu diena sāksies ar sportiskajām aktivitātēm – futbola sacensības Raiņa laukumā un volejbola sacensības Aspazijas laukumā. Katru novadu pārstāvēs divas komandas. Plkst. 13:00 sportu nomainīs intelektuālas, radošas un izklaidējošas nodarbes muzeja „Sēlija” teritorijā, novadu aktivitāšu punktos. Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja izmēģināt spēkus Antiņa stikla kalnā (klinšu siena), rīmēt Rainiski, dzejot un satikt Mākoņskrējēju Mārtiņu Zvīdriņu, saposties „Aspazijas SPA” un tikt pie skaistiem foto „Raiņa foto” studijā – Kas zina, ko grib – spēj, ko grib. (Rainis). Tostarp, paralēli visas pēcpusdienas garumā, būs iespēja iepazīties ar novadu izglītības iestāžu piedāvājumiem. Savukārt plkst. 15:00 novadu asākie prāti savas zināšanas pārbaudīs erudīcijas konkursā V.I.P. (Veiksme Prāts Intuīcija) – izklausies gudrāks! Pasākuma trešais cēliens, jeb vakara programma, notiks Mīlestības saliņā. Plkst. 18:00 paredzēta novadu dalībnieku apbalvošana, kam sekos mūziķa Goran Gora un grupas „Bermudu Divstūris” koncerts. Vakara izskaņā muzicēs Salas un Neretas jaunās grupas, kam sekos DJ cīņas. Šogad pasākums norisināsies Viesītes novadā, savukārt nākošgad kādā no Sēlijas novadu apvienības novadiem vai Krustpils novadā. Visas aktivitātes pasākuma dienā ir bez maksas, pateicoties visu astoņu iesaistīto pašvaldību un „Latvijas valsts mežu finansētās Zemgales kultūras programmas 2015” projektu konkursa finansiālajam atbalstam.

Pļaviņās notika 13. posms Latvijas kausa izcīņā spēka trīscīņā, kurā startēja arī Viesītes komanda. Sacensībās piedalījās 141 dalībnieks. Viesītes sportisti izcīnīja četras medaļas. Pie medaļām tika Laima Polaka (zelts), Evita Kielbauska (bronza), Didzis Gerstenbergs (zelts), Māris Orlovs (sudrabs). Komandu kopvērtējumā Viesītes komanda ir Olimpiskajā sešiniekā..

Valsts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbalstījusi Viesītes novada domes iesniegumu un piešķīrusi EUR 5 055 valsts budžeta dotāciju Valsts un pašvaldību vienota klientu apkalpošanas centra izveidei Viesītes novada pašvaldības administrācijas ēkā Viesītē, Brīvības ielā 10. Centra izveide nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju kārtot jautājumus un saņemt pakalpojumus no Valsts iestādēm: Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts Zemes dienesta un novada pašvaldības. Saņemtais finansējums tiek izlietos klientu apkalpošanas telpas iekārtošanai, ērtas piekļuves nodrošināšanai klientiem ar īpašām vajadzībām, biroja un video novērošanas tehnikas iegādei un centra darbības nodrošināšanai. Vienotais Valsts un pašvaldības iestāžu klientu apkalpošanas centrs darbību

Augusta sākumā Viesītes novada Sociālā dienesta darbinieki devās pieredzes apmaiņas vizītē uz Ekenas pilsētu Somijā. Šis brauciens notika pateicoties Sociālā dienesta un organizācijas „Bikupan” Somijā veiksmīgai sadarbībai. Organizācijas „Bikupan” pārstāvji Soren Lonnegren, Guy Sundstrom, Viveca un Berndt Lindblom, vairakkārt ir apmeklējuši Viesīti un sagādājuši daudz noderīgas lietas Viesītes novada iedzīvotājiem, kuriem tās ir ļoti nepieciešamas.Vizītes mērķis bija iepazīties ar sociālo darbu Somijā. Viesītes sociālā dienesta darbinieki apmeklēja organizāciju „Bikupan”, iepazinās ar tās ikdienas darbu, kā tiek gatavota palīdzība Latvijas iedzīvotājiem, tai skaitā Viesītes novada maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Tika apmeklēts arī Ekenas pilsētas Veco ļaužu nams un slimnīca – aprūpes centrs. Nākamā tikšanās ar sadarbības partneriem jau notiks pavisam drīz – kad augusta beigās Somijas delegācija kopā ar filmēšanas grupu ieradīsies Viesītē, lai uzņemtu pusstundu garu dokumentālo filmu par organizācijas „Bikupan” labajiem darbiem, tai skaitā, sadarbību ar Viesīti.

Atstājiet komentāru