2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 26. augustā

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 26. augustā

Preiļu un Riebiņu novada TIC organizē konkursu
Ja tev ir zināma kāda teika, leģenda vai mistisks stāsts par Riebiņu, Galēnu, Rušonas, Gaiļmuižas vai Geļenovas muižām (Riebiņu novadā) vai Preiļu pili, Anspoku medību pili, Ārdavas un Pelēču muižām (Preiļu novadā), vai arī pats esi ko piedzīvojis to tuvumā, atsūti to Tūrisma informācijas centram. Izdevniecība "White book" plāno izdot Latvijas piļu un muižu leģendu grāmatu un, iespējams, tieši TAVS zināmais nostāsts par šīm Preiļu un Riebiņu novada pilīm un muižām būs šajā grāmatā!
Informāciju vari sūtīt līdz 8. septembrim uz: iveta.snepste@riebini.lv vai tic@preili.lv! Interesantākajam un ticamākajam nostāsta autoram - balviņa no Preiļu un Riebiņu novada TIC!
***
Informējam, ka darbu iesākusi Preiļu novada Sociālā istaba, kas turpmāk atradīsies Preiļos, Rēzeknes ielā 26, 2. stāvā. Sociālā istaba tapusi sadarbībā ar biedrības “Latvijas Sarkanais krusts” Preiļu komiteju.
Trūcīgas un maznodrošinātas personas bez maksas varēs saņemt apģērbu un apavus katru trešdienu no 10.00 līdz 15.00. Iedzīvotāji, kas vēlas atdot lietotas, bet tīras un nēsāšanai derīgas drēbes un apavus, tās var atstāt Preiļu novada Sociālajā dienestā Preiļos Aglonas ielā 1a vai trešdienās Sociālajā istabā Rēzeknes ielā 26.
Paldies visiem, kas palīdz grūtībās nonākušiem līdzcilvēkiem!
***
Biedrība „Ģimeņu atbalsta centrs „Puķuzirnis”” piedāvā Pediatra nodarbības jaundzimušo, zīdaiņu, pirmskolas un skolas vecuma bērnu vecākiem
29. augustā plkst. 10:30 Preiļu galvenās bibliotēkas telpās, Preiļos, Kārsavas ielā 4 notiks nodarbība par tēmu Bērns un uzturs.
Nākamo nodarbības tēmas būs - Bērna drošība un pirmā palīdzība negadījumos, un Vakcinācijas prakse Latvijā. Datumi un norises laiks tiks izziņoti vēlāk!
Nodarbības vadīs Dr. Liene Smane, kas ieguvusi ārsta grādu Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes Pediatrijas studiju programmā, šobrīd studijas turpina doktorantūrā un rezidentūrā; strādā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā; uzstājusies starptautiskajās zinātniskajās konferencēs un ir vairāku zinātnisko publikāciju autore.
Papildu informācija un pieteikšanās pa tālruni: 29654796 (Anita) vai rakstot uz e-pastu anitagaga@tvnet.lv
***
29. augustā plkst. 11:00 Līčos norisināsies Jautrās spēkavīru sacensības kopā ar pandu un viņa draudzeni!
Programmā: jautrās stafetes, kanniņu nešana, mucas velšana, mugursomas pietupieni, šautriņu mešana, virves vilkšanas, jautrais boulings.
Pasākumā aicināti piedalīties visi aktīvā dzīvesveida cienītāji!
***
30. augustā plkst. 12:00 Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā notiks dievkalpojums “Aizlūgums par Preiļu novada skolēniem, studentiem, viņu vecākiem un skolotājiem”.
Aicinām Jūs piedalīties dievkalpojumā

Atstājiet komentāru