2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 17. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 17. jūnijā

Preiļos sākusies sabiedriskā apspriešana projektam „Jauna ielas posma būvniecība no Andreja Upīša ielas līdz Rīgas ielai (I kārta) projekta “Jauna ielas posma būvniecība no Andreja Upīša ielas līdz Rīgas ielai (1.kārta) un Andreja Upīša ielas pārbūve (2. kārta) Preiļos” ietvaros.Ar būvniecības ieceri iespējams iepazīties līdz 15. jūlijam Preiļu novada domē (kabinetā Nr. 50.). Publiskās apspriešanas sanāksme notiks Preiļu novada domes zālē, Raiņa bulvārī 19, 10. jūlijā plkst. 17:30. Atsauksmes iespējams iesniegt Preiļu novada domē līdz 15. jūlijam.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes Preiļu klientu apkalpošanas centrs atgādina, ka visiem tiem Preiļu novada nodokļu maksātājiem, kuri likumā noteiktajā termiņā nav iesnieguši uzņēmuma gada pārskatus un uzņēmuma nodokļa deklarācijas par 2014.gadu (iesniegšanas termiņš bija 2015.gada 30.aprīlis) un gada ienākumu deklarācijas par 2014.gadu, ja reģistrēta saimnieciskā darbība (iesniegšanas termiņš 2015.gada 1.jūnijs), nekavējoties to izdarīt. Klientu apkalpošanas centrs aicina pārskatus un deklarācijas iesniegt izmantojot elektroniskās deklarēšanas sistēmas piedāvātās iespējas. Ja kādu iemeslu dēļ pārskatus un deklarācijas nav iespēja iesniegt elektroniski, to var izdarīt arī klientu apkalpošanas centros: Preiļos, Raiņa bulvārī 22 klientu apkalpošanas zālē, Līvānos, Rīgas ielā 77, 3.stāvā klientu apkalpošanas zālē, vai jebkurā tuvākajā klientu apkalpošanas centrā.

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru un Preiļu novada domi 20. jūnijā no plkst. 8:00 līdz 14:00 laukumā Raiņa bulvārī 19, Preiļos organizē Zāļu dienas tirgu!Laipni aicināti piedalīties siera sējēji, vainagu pinēji, alus darītāji un citi lauku labumu ražotāji! Sīkāka informācija pa tālruni 26636243. Pieteikuma anketa tirgotājiem pieejama www.preili.lv vai Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6 (3. stāvā), Preiļos. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 18. jūnijam.

20.jūnijā plkst. 17:00 Preiļu parka estrādē norisināsies Latgales novadu pūtēju orķestru festivāls, kurā estrādi ieskandinās orķestri no Maltas, Jēkabpils, Balviem, Rēzeknes,

Preiļos norisināsies Līgu un Jāņu atklātais vieglatlētikas čempionāts Sacensības norisināsies 22. jūnijā plkst. 11:00 Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta Čempionāts tradicionāli tiek rīkots ar mērķi popularizēt un attīstīt vieglatlētiku Latgalē, stiprināt draudzības saites vieglatlētikas veterānu vidū, kā arī veicināt labāku sagatavotību valsts un starptautiskās sacensībām. Sacensībās aicināti piedalīties vieglatlēti – sievietes vecumā no 30 gadiem, savukārt vīrieši vecumā no 35 gadiem. Ar sīkāku informāciju un sacensību nolikumu var iepazīties www.preili.lv.

23.jūnijā Aizkalnē Aizkalnes pagasta svētki “Līgo Aizkalne”! Rīta pusē plkst. 10:00 jāpulcējas Aizkalnes sporta laukumā, lai piedalītos “Līgo sporta svētkos”. Disciplīnas dažādām gaumēm – volejbolā, tautas bumbā, virves vilkšanā, pāru stafetē, spēka pārbaudījumos, šautriņu mešanā, olu tālmešanā, roku cīņās un citās interesantās atrakcijās. Plkst. 13:00 – īpašā Aizkalnes svētku zupa, savukārt plkst. 20:00 parka estrādē koncerts “Dedzi gaiši, Jāņuguns” un turpinājumā balle kopā ar Arvīdu un Ilzi.

23. jūnijā plkst. 22.00 Preiļu parka estrādē preilieši un viesi aicināti Jāņus iegavilēt ar Līgo Spēlē mūzikas grupa „ZENĪTS”. Ieeja pasākumā bez maksas.

Atstājiet komentāru