2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Preiļu novadā viesojās veselības ministrs Hosams Abu Meri

Preiļu novadā viesojās veselības ministrs Hosams Abu Meri

14. martā Preiļu novadā viesojās veselības ministrs Hosams Abu Meri kopā ar Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta pārstāvjiem. Vizītes laikā Hosams Abu Meri tikās ar SIA “Preiļu slimnīca” vadību un ārstniecības personālu, domes pārstāvjiem un Preiļu novada Pensionāru biedrību, lai pārrunātu aktualitātes valsts apmaksātajā veselības aprūpes sistēmā, portālu Radio1.lv informēja Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Elgars Stupāns. 

Preiļu slimnīcas vadība un domes pārstāvji informēja par cilvēkresursu nodrošinājumu un sniegtajiem pakalpojumiem ārstniecības iestādē, kā arī izrādīja moderni pārbūvēto stacionāru. Ar slimnīcas vadību ministrs runāja par dzemdniecības pakalpojuma attīstību un metodiskā centra izveidi, bet ar ārstniecības personālu diskutēja par motivāciju jauniem ārstiem un digitalizācijas ieviešanu.

Tikšanās laikā ar Preiļu novada Pensionāru biedrību ministrs skaidroja iecerētās reformas zāļu pieejamības veicināšanai un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanai, kā arī uzsvēra veselības veicināšanas pasākumu nozīmi ikvienā vecumā, aicinot seniorus būt fiziski aktīviem, jo aktīvs dzīvesveids vairo laimes sajūtu un aizkavē novecošanas procesus.

Atstājiet komentāru