2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Pašvaldība konkursā meklē Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāju

Pašvaldība konkursā meklē Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāju

Preiļu novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu uz Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāja amatu, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Vadītāja galvenie pienākumi ir pārvaldīt Preiļu muižas kompleksa, Preiļu pils un parka finanšu, personāla un citus resursus, veidot budžeta projektu un kontrolēt tā izlietojumu, sniegt pārskatus par struktūrvienības darbu, koordinēt muižas kompleksa teritorijas attīstības un labiekārtošanas darbus, organizēt pasākumus un aktivitātes, kā arī rūpēties par apmeklētāju un sadarbības partneru piesaisti.

Pretendentiem jābūt augstākajai izglītība ekonomikas, uzņēmējdarbības, tūrisma vadības, sociālajās, vides vai mākslas zinātnēs, izpratnei par nozares likumdošanu un kultūras pieminekļu apsaimniekošanas noteikumiem un valodu zināšanām. Pieredze vadošā amatā projektu vadībā, radošo industriju, tūrisma un kultūras jomā tiks uzskatīta par priekšrocību.

Piedāvātais atalgojums ir 1330 eiro pirms nodokļu nomaksas. Pretendenti var pieteikties līdz 22.decembrim.

Līdzšinējā Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāja Ilona Vilcāne šai amatā pabija vien kopš šī gada marta. Aģentūrai LETA Vilcāne sacīja, ka amatu atstājusi personisku iemeslu dēļ.

Pirms viņas kompleksu vadīja Sanda Čingule-Vinogradova, kas ir arī šīs struktūrvienības izveidotāja. Čingule-Vinogradova darbu uzteica pēc pašas vēlēšanās, jo nolēma mainīt darbības sfēru. Ar viņu darba attiecības tika izbeigtas 2022.gada 30.novembrī, informēja pašvaldībā.

Preiļu parks tapis 19.gadsimta vidū. Parka platība ir 41,2 hektāri, no kuriem apmēram 13 hektārus aizņem parka dīķi un kanāli. Preiļu muižas apbūve ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, bet Preiļu pils ir Latgales 19.gadsimta historisma laika muižu arhitektūras paraugs.

Atstājiet komentāru