2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pelēču ezera purvā atklāta pastaigu taka un skatu platforma

Pelēču ezera purvā atklāta pastaigu taka un skatu platforma

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību izveidojusi jaunu dabas izziņas pastaigu taku dabas liegumā "Pelēču ezera purvs", liecina LVM publicētā informācija.

LVM norāda, ka lieguma teritorijā pēc purva sakopšanas izveidota pastaigu taka, uzbūvēta skatu platforma, kā arī izvietoti atpūtas soliņi un informatīvās zīmes.

Tāpat plānots drīzumā izvietot materiālus par purvā sastopamajiem īpašajiem un retajiem augiem un dzīvniekiem.

Kā informē LVM, jaunā pastaigu taka ir 200 metrus gara un ved līdz 3,5 metri augstajai skatu platformai. Pastaigu taka ir piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem - tā ir pietiekami plata, līdzena un ar apmali papildu drošībai.

Uzņēmumā atzīmē, ka pirms tūrisma infrastruktūras ierīkošanas lieguma teritorijā veikta arī biotopa kopšana.

"Laika gaitā purvs bija aizaudzis un sācis pārvērsties par mežu, tāpēc visā liegumā veicām arī biotopa kopšanu - novāca apaugumu, lai atjaunotu purva veģetāciju," informē LVM Dienvidlatgales reģiona mežsaimniecības vadītājs Aldonis Utināns.

Biotopu kopšana un tūrisma infrastruktūras izveide veikta saskaņā ar Dabas aizsardzības plānu, kas teritorijai izstrādāts 2019.gadā.

LVM apgrozījums 2021.gadā bija 405,291 miljons eiro, kas ir par 15,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 79% un bija 111,573 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 405,291 miljons eiro un peļņa sasniedza 111,53 miljonus eiro.

Atstājiet komentāru